fbpx
26.2 C
София

Хостинг компанията WebNX също беше засегната от пожар

Най-четени

Базираният в Лос Анджелис доставчик на уеб хостинг WebNX наскоро претърпя пожар в своя център за данни Ogden в Юта, който доведе до прекъсване на работата на уебсайтовете на хиляди клиенти на компанията.

За разлика от големия пожар, който наскоро доведе до продължително спиране на услугите на френския уеб хостинг OVH, проблемите на WebNX започнаха с прекъсване на електрозахранването в целия град. Както често се случва в такава ситуация, резервните генератори на компанията се включват автоматично след прекъсване на електрозахранването. Един от по-старите резервни генератори обаче се е запалил, като пожарната служба в Огден е реагирала мигновено, но прекъсването на работата на сайтовете на клиентите е било неизбежно.

В актуализация на сайта на компанията, водещият разработчик Selphie Keller предостави допълнителна информация за случилото се след прекъсването на електрозахранването, казвайки:

„Един от нашите стари генератори, който работеше години наред и наскоро беше тестван на натоварване, е имал механична повреда и се е запалил, в резултат на което е било прекъснато захранването до нашите основни рутери и пожарогасителна система, контролираща пожара. За съжаление противопожарната служба е решила да прекъсне захранването на останалата част от сградата като предпазна мярка, въпреки че двете електропреносни системи са независими.“

Прекъсвания в обслужването

WebNX заяви, че ще може да върне повечето сървъри в своя център за данни Ogden обратно онлайн, след като бъдат извършени необходимите инспекции на инфраструктурата на сградата на компанията. Някои от сървърите на компанията обаче може да бъдат в продължително прекъсване, тъй като може да се наложи да бъдат възстановени поради повреди, причинени от водата, използвана за загасяване на пожарите.

В допълнение към прекъсването на работата на WebNX, инцидентът е засегнал и отделна компания, наречена Gorilla Services, основана от главния изпълнителен директор на WebNX Даниел Пауц, тъй като някои от нейните сървъри са били разположени в същия център за данни. В актуализация в своя блог от Gorilla Servers обясниха, че всички нейни сървъри, които не са били пряко засегнати, са отново онлайн, въпреки че в момента тече процес по проверка и на тези, които са били повредени в резултат на пожара.

Макар че някои клиенти на WebNX може да са изпитали прекъсвания на бизнеса и уебсайтовете си след инцидента, компанията гарантира 100 процента ъптайм на услугите, така че засегнатите потребители ще получат компенсации в размер на приспадане на сумата за един ден от услугите за всеки 15 минути офлайн, което може да означава доста солидна компенсация в този случай.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Zenfone 9: Малкият голям смартфон

Преди седмица Asus представи новия си флагман Zenfone 9. С него компанията продължава традицията за компактен форм-фактор като флагмана от предишното си поколение. Исторически погледнато,...

Подобни новини

lighttpd 1.4.66

I2P 1.8.0