Хотел в Нюкасъл замени библиите с Kindle-и

0
33

В много западни страни е възприето хотелските стаи да са снабдени с библии. САЩ и Великобритания, например, са две такива държави. Съвсем наскоро управата на хотел в британския град Нюкасъл реши да обнови малко тази традиция. Посетителите на Hotel Indigo вече ще могат да четат електронната версия на Библията на оставени в стаите четци Kindle.

Досега в хотела са били използвани книжни библии на издателството Gideon. Сега обаче там могат да се намерят само електронните четци. Собствениците на хотела твърдят, че те са първите във Великобритания, които предлагат подобна услуга. Освен да четат Библията, посетителите могат да си теглят религиозни текстове за около 5 лири. Могат да се поръчват и други книги, но цената им ще се добавя към сметката на посетителите.

Засега новата услуга е на изпитателен срок от две седмици. Ако преценят, собствениците на хотела могат да я запазят или дори да я въведат във всичките си 44 хотела в цялата страна.

Главният управител на Hotel Indigo – Адам Мънди – сподели, че идеята за този проект била вдъхновена от богатото литературно наследство на Нюкасъл. През осемнайсети век, градът е един от най-големите печатни центрове в страната. Самият хотел се намира в близост до сградата на Литературното и философско общество, което е най-голямата независима библиотека във Великобритания извън Лондон.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари