Царят на електронната поща съвсем скоро ще получи нови дрехи

4
35

Най-използваната услуга за безплатна електронна поща в света съвсем скоро ще се сдобие с нов интерфейс. Microsoft се кани да обнови дизайна и функциите на Hotmail, за да ги направи съвместими с новия Metro интерфейс, който ще бъде представен с излизането на Windows 8, съобщи Neowin.

С уеднаквяването на интерфейсите в различните си услуги Microsoft цели да улесни потребителите, които не искат да си изграждат нови навици за всеки отделен продукт, който ползват. По същия начин процедира и Google. Компанията поетапно привежда всички свои услуги във вид, който е съвместим със социалната мрежа Google+.

В мрежата изтекоха няколко изображения, които подсказват как ще изглежда новият вид на Hotmail. Едно от изображенията дава да се разбере, че може би пощата ще се появи под нова марка. За това подсказва надписът: „Hello, and welcome to Newmail”.

От новия интерфейс се очаква да е по-модерен и изчистен от това, което е налично към момента. Смяната на марката няма да засегне старите потребители, които ще продължат да получават писма и на старите си пощенски адреси.

Едно от големите нововъведения ще бъде увеличаването на връзката със социалните медии. През новия Hotmail ще могат да се провеждат чатове и да се осъществява връзка с Facebook и Twitter. Синхронизацията на контактите и приятелите между отделните платформи ще се осъществява автоматично и всичко ще може да се управлява през интерфейса на услугата, предлагана от Microsoft.

По всяка вероятност Newmail не е нова марка, а просто временно име, което редмъндският гигант използва за вътрешните тестове на новия дизайн. Все още не се знае кога новостите ще станат достъпни за масовите потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари