Цената на акциите на Apple падна с около $2,37

4
320

Apple публикува финансовия си отчет за второто тримесечие на календарната 2019 година.

Доходът на корпорацията от Купертино е в размер на $53,8 милиарда. Това е с 1% повече в сравнение със същия период на миналата година. При това доходът от продажбите на iPhone е намалял от $29,47 милиарда на $25,99 милиарда. Това означава, че iPhone носи на Apple по-малко от половината доход. Това се случва за първи път от 2012 година. Причината е, че продажбите на iPhone са намалели с 12%.

Облачните онлайн услуги са генерирали доход от $11,46 милиарда. Продажбите на Mac компютри са дали $5,82 милиарда, а на таблетите iPad – 5,023 милиарда.

Тим Кук заяви, че това е най-доброто тримесечие в историята на компанията. Рекордния доход е получен благодарение на отличните показатели на облачните услуги, ускорения ръст на продажбите на устройства за носене и добрите резултати от продажбите на iPad и Mac.

Но въпреки високия доход, чистата печалба на Apple за изтеклото тримесечие е намаляла в сравнение с Q2 на 2018 година с немалките 12,8% и сега е на ниво $10,044 милиарда. Това се отрази и на курса на акциите на корпорацията който слезе първоначално с $2,34, а след това се стабилизира на  -$2,18. В момента една AAPL акция се търгува при цена $208,78 (спад 80 цента).

В прогнозната част на финансовия отчет се казва, че доходът на компанията до края на годината ще бъде в границите на $61-$64 милиарда.

Бордът на директорите на Apple взе решение да бъдат изплатени дивиденти в размер 77 цента на акция. Плащането ще бъде осъществено на 15 август.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Николай Димитров
Николай Димитров

Много евтини акции, да купувам или коригирайте цената…

Даниел Десподов
Даниел Десподов

Коригирано, благодаря

Бахти
Бахти

Когато си в режим на „свободно падане“ – така се получава, набраната инерция намалява и следва „твърдо приземяване“, време беше.

Бахти
Бахти

И малко статистика за заслепените фенове:

Combined Global Market Share of Huawei, OPPO, Vivo, Xiaomi and Realme Reaches Highest-Ever Level in Q2 2019

https://www.counterpointresearch.com/combined-global-market-share-huawei-oppo-vivo-xiaomi-realme-reaches-highest-ever-level-q2-2019/