Цената на акциите на Tesla за първи път прехвърли $500

6
664

Акциите на единствената публична компания на Илън Мъск след приключване на търговете този понеделник за първи път в историята пробиха психологическата бариера от $500 и сега една акция TSLA струва $524,86. По този начин пазарната капитализация на Tesla приближи $95 милиарда, което е повече от General Motors и Ford взети заедно.

CNBC е на мнение, че основата причина за бързия ръст на курса на акциите е невероятно позитивната прогноза на главния аналитик на компанията Oppenheimer Колин Ръш. Ръш е на мнение, че съвсем скоро цената на акциите на Tesla ще достигне $612 и това е най-високата оценка сред всички аналитици на Уолстрийт. Предишната прогноза на Ръш беше, че курсът на акциите ще достигне $385, което се оказа вярно.

Експертът е уверен, че Tesla е достигнала такова ниво на производство, че вече е реална опасност за тромавите традиционни автомобилни производители.

„Ние считаме, че умението да се рискува, да се вземат уроци от предишните грешки, които да се използват в производството започват да стават съществена заплаха за транспортните компании, които не искат или не могат да внедряват иновации с бързи темпове“ – заяви аналитикът.

Ръш допълва, че обемът на производството на Tesla е достигнал ниво, при което не се налага използването на кредити за разширяване дейността на компанията.

В сайта TipRanks можем да видим, че Ръш заема 140-то място сред 5790-те водещи аналитици на Уолстрийт. 54% от неговите препоръки носят печалба.

А сега всички с нетърпение чакат финансовия отчет на Tesla за изтеклата 2019 година, който трябва да бъде публикуван до 29 януари.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
За това взе 1,2миларда от китайске банк
За това взе 1,2миларда от китайске банк

Tesla е достигнал ниво, при което не се налага използването на кредити за разширяване дейността на компанията.

Квантово заплитане
Квантово заплитане

tipranks.
com/analysts/top

Всички в тор25 купуват ;
Щом тълпата купува значи парите ще свършат ;

Хеджиране на тълпа : Време е за евтини puts.

45%>>25% но е втори ??
45%>>25% но е втори ??

#1
Joseph Foresi(Cantor Fitzgerald)
ПОЗНАЛ 336 от 376 = 89%
Възвръщаемост = +24,8%

#2
Richard Davis(Canaccord Genuity)
ПОЗНАЛ 336 от 388 = 87%
Възвръщаемост = +45,3%

Мъск
Мъск

Измамник съм си, казах ви.
Догодина ще изпратя кибер жипката около Сатурн, за да ви дразня.

Слабоумен
Слабоумен

Какво е жипка?

Dvb
Dvb

Цървул си ти, никакъв Мъск не си 😉