Цената на акциите на Tesla превиши $500

0
202

По време на търговете от 19 ноември тази година цената на акциите на Tesla надхвърли 500 американски долара и по този начин достигна исторически максимум. Предишният рекорд от $498,32 се запази в продължение на малко над два месеца.

След започването на търговете пикът на курса на акциите на Tesla бе на ниво $507,23. В настоящия момент (10:15 часа наше време) цената на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск се стабилизира на ниво $499,27, което означава ръст от 2,60% за последните 24 часа.

След поскъпването на акциите капитализацията на автомобилната компания Tesla възлиза на над $474,71 милиарда и тя както преди си остава най-скъпата публична компания на автомобилния пазар.

Акциите на Tesla започнаха да поскъпват след като на 16 ноември комитетът на S&P Dow Jones Indice обяви че ще включи автомобилната компания на Илън Мъск в рейтинга S&P 500, което ще стане на 21 декември тази година при обновяването на този престижен рейтинг. Но курсът на акциите на Tesla продължи да расте на фона на слуховете, че председателят на борда на директорите на Berkshire Hathaway и един от най-богатите хора в света Уорън Бъфет възнамерява да закупи дял от Tesla, като за тази цел ще инвестира $11 милиарда.

Едновременно с това, финансовото състояние на генералният директор на Tesla Илън Мъск, който притежава около една пета част от всички акции на компанията, се увеличи с 10,2 милиарда и сега е на ниво $92,4 милиарда. По този начин той се издигна на трето място в рейтинга на милиардерите на Bloomberg и измести от тази престижна позиция основателя на Facebook Марк Зукърбърг.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари