Цената на биткойна достигна двегодишен връх

0
36

Биткойн валутата достигна двегодишен връх във време на нарастващата политическа несигурност в света и спада на китайския юан, предава Reuters. Немалък дял за ръста на валутата имат и киберпрестъпниците, които изнудват потребители да заплащат в биткойни, за да получат достъп до заключените си данни от рансъмуер и прекратяване на DDoS атаки.

Освен повишаването на цената, размера на биткойните в обръщение днес се равнява на рекордните $14 млрд. Тази година биткойнът удвои своята стойност, минавайки тези дни границата от $900 за един биткойн (днес цената му достигна $956) – нещо, което не се бе случвало от 2014г. насам. За сравнение, в началото на тази година биткойнът се търгуваше в рамките на $435.

Повишението на цената на биткойна се оправдава, според някои експерти, с понижаването на китайския юан, чиято стойност падна с почти седем процента през 2016. Reuters напомня, че голяма част от търговията с биткойни се извършва именно от Китай и повишеното търсене на валутата от страната влияе на цената ѝ.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари