Цената на биткойна достигна нов максимум за 2020 година

8
1091

На 27 октомври цената на биткойна достигна $13 760, което е максимумът за тази година. Подобен пик бе регистриран през 2019 година, когато курсът на основната криптовалута достигна $13 880.

По-късно цената на биткойна се качи до $13 867, а сега е на ниво $13 778, което е нов годишен рекорд.

Интересно е, че в Twitter вече пресмятат печалбата на компанията MicroStrategy от направените инвестиции в BTC – към днешен ден печалбата от тази инвестиция превиши $95 милиона. MicroStrategy е първата публична компания във Великобритания с BTC в своя баланс.

Финансовите аналитици отбелязаха, че след предишния спад в курса на биткойна, на основната криптовалута са били необходими 1181 дни, за да достигне максимума от 2013 година. Прогнозите са, че биткойнът ще достигне цена от $20 000 в средата на месец март 2021 година.

Да напомним, че PayPal официално обяви, че дава възможност на своите клиенти да купуват, съхраняват и да продават криптовалута. Това важи не само за Bitcoin, но и за Ethereum, Cash и Litecoin. Освен това, до края на годината се очаква да бъде дадена възможност за заплащане на покупките с помощта на криптовалута, която ще може да се използва в над 26-те милиона търговски обекти, използващи PayPal.

Интересът към цифровите активи силно нарасна предимно от страна на компаниите от финансовата сфера. В началото на този месец американската компания Squre, която разработва софтуер за обработка на цифрови разплащания, закупи 4709 биткойна за $50 милиона и заяви, че в бъдеще криптовалутата ще стане най-разпространената валута. През месец август инвестиционният холдинг Fidelity създаде своя първи фонд, базиран на биткойни. Примерите са много.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари