Цената на биткойна за два дни падна с 50% – един от най-големите сривове в историята на криптовалутата

12
1891

През последните няколко дни се наблюдават големи скокове в биткойн курса. Спадът в цената на основната криптовалута започна този четвъртък в Ню Йорк. След това в петък на азиатските борси цената на първата цифрова валута се срина с още 32% до ниво от $3915, което е най-ниското значение считано от месец март 2019 година. В крайна сметка за два дни спадът в курса на биткойна достигна 50% – цената на един BTC намаля от $8000 на $4000. Това е един от най-големите сривове в историята на биткойна за толкова кратко време.

Към средата на вчерашния ден в Хонконг бе възстановена голяма част от загубите и в 12:25 часа цената на един Bitcoin токен достигна $5280, а общият спад за деня бе 7,8%.

Останалите криптовалути също последваха съдбата на биткойна. По-широкият индекс Bloomberg Galaxy Crypto Index, проследяващ виртуална кошница от няколко криптовалути, достигна исторически минимум считано от месец август 2017 година, като за две търговски сесии цената на цифровите активи в тази виртуална кошница намаля с 49%. На фона на това, повечето инвеститори взеха решение да прехвърлят криптовалутните си средства във фиатни пари, каза изпълнителният директор по операции с брокери и борси на OSL Уейн Тренч.

В момента, заради коронавируса, борсите и пазарите са в почти пълен хаос. Едновременно с това наблюдаваме шоково поевтиняване цената на петрола. На този фон инвеститорите търсят възможно най-сигурно убежище за своите активи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари