Цената на биткойна надхвърли $28500

5
716

Днес, сряда, 30 декември, курсът на биткойна надхвърли $28 500 и по този начин бе поставен нов исторически рекорд в цената на първата криптовалута.

Предишният ценови рекорд бе на ниво $28 335 и бе поставен в края на миналата седмица  – на 27 декември. Тази сутрин котировката на биткойна на криптоборсите за няколко минути скочи до $28 568. В момента (15:45 наше време) основната криптовалута се търгува при цена $28 106, като нейният ръст за последните 24 часа е в рамките на 4,07%.

Към днешен ден капитализацията на биткойна е около $530 милиарда, Индексът на доминиране в сравнение с другите криптовалути достигна 69,2%.

Скокът в цената на основната криптовалута се дължи предимно на девалвацията на долара и на другите фиатни пари, която е следствие на финансовата помощ, която различните правителства оказват на бизнеса.

В същото време още една публична компания трансформира част от своя капитал в биткойни. Това е компанията NexTech AR Solutions, известна със своите решения в областта на допълнената реалност, която закупи биткойни за два милиона долара. През 2021 година NexTech възнамерява да инвестира много по-голяма част от своите финансови запаси в биткойни. Мениджмънтът на компанията заяви, че това е част от тяхната нова стратегия за диверсификация на капитала.

Публичните компании, които направиха инвестиции в биткойни с цел да се защитят от инфлацията, бяха едни от най-ярките събития на 2020 година. Square, MicroStrategy и и редица по-малки компании, вече прехвърлиха част от своя капитал в биткойни и по този начин създадоха нов тренд.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари