Цената на биткойна надхвърли $8000

35
1125

През нощта срещу 14-ти май, основната криптовалута обнови годишния максимум – нейната цена прехвърли $8000. Курсът на биткойна бе на същото ниво на 31-ви юни миналата година.

Понеделник, 21:30 UTC в почти всички борси биткойнът прехвърли $8150 и въпреки последвалата корекция, при която цената на първата криптовалута слезе на $7700, на сутринта курсът на биткойна отново бе над $8000.

Вижда се, че за 24 часа цената на биткойна е нараснала с 13% – преди около едно денонощие тя бе в района на $7000. Към вторник 05:00 UTC средната цена на биткойна според котировките на различните борси, достигна $7980. Капитализацията на основната криптовалута вече възлиза на $141,2 милиарда.

Освен това, уверен ръст показват и минорните криптовалути Ethereum и XRP. Втората по капитализация на пазара криптовалута демонстрира ръст в цената от около 10,5% и сега се търгува в района на $210. Токенът XRP за 24 часа поскъпна с 20% и сега се търгува за около $0,385.

Има слаб ръст и при останалите водещи криптовалути, включително Bitcoin Cash, EOS, Stellar, Cardano и Monero. Общата пазарна капитализация на всички криптовалути достигна $238 милиарда.

В сутрешните часове CoinDesk показва, че цената на биткойна е на ниво 8 011,76 при ръст 13,41%.

Засега не се знае на какво точно се дължи непрекъснатия ръст на биткойна. Преобладава мнението, че основната причина е задълбочаващата се търговска война между САЩ и Китай.

35
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
25 Отговори на коментарите
19 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
19 Автори на коментарите
асасдpixelЕбачевШпек СаламСтоян Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Спекулантите надуват поредния балон, за да реализират печалба.

pixel
pixel

oчевидно ги разбираш. Обаче не ми е ясно, аз като купих няколко биткойна на 5000$ с което участвам в „надуването“ спекулант ли съм?

hlh
hlh

ако имаш няколко биткойна не си спекулант.. ти си нужния балък във схемата.

pixel
pixel

Нека да съм „балък“ с биткойни за 5000 при положение , че струва 8000 в момента…

Най-смешното е, че ти лично 5000$ не си виждал накуп и за това само лаеш.

Ебачев
Ебачев

Не знам кой е балък, кой е Шаран, кой е играч или голям спекулант, знам че хората дето искат да си купят карти да изиграят някоя игра ще са прецакани….в крайна сметка който иска да си копа, ама да си купуваш ASIC-и и специализираният хардуер и да оставят нормалните карти за нормалните хора…

pixel
pixel

Ебачев, биткойн не се копае с карти от няколко години. А от каквото и да е копане няма особена полза в момента, понеже не покрива разходите за ток, а себестойността даже няма да я споменавам. Няма как нормален човек да си купува „новите карти“ за копане, понеже е пъти по-евтино да си купиш направо койни. Нищо общо нямат „новите карти“ с каквато и да е криптовалута, камо ли биткойн.

Разбираш ги? Не мисля!!!

А точно за геймърите в момента е рай понеже има толкова много евтини карти, че е палаво да говориш такива неща.

асасд
асасд

И като не е изгодно да се копае, а излиза по-евтино да се купи биткойн – от къде идва този биткойн? Явно не знаеш (и няма как да знаеш, щот си тъп) какво точно представлява „копаенето“, щото сигурно си мислиш, че някой бот копа с мотиката.
Копаене = потвърждаване на транзакция. Т.е. ако никой не копае – биткойна става безполезен и неизползваем. Щото като ти пратя 100 биткойна няма да има кой да потвърди това.
Ся ясно ли ти стана, или още си тъп?

pixel
pixel

ти сигурен ли си, че си разбрал написаото от мен? А сигурен ли си, че си прочел правилно коментара на който отговарям? От мотики не разбирам, там може и да си силен, но е интересно защо скачаш така агресивно да ме обиждаш? Вероятно има общо с анонимността и факта, че ще е малко вероятно да се видим на живо, за да ти обясня къде грешиш.

Ще повторя по-простичко, за да разбереш: НИКОЙ НЕ КОПАЕ БИТКОЙНИ С КАРТИ И НИКОЙ НЕ КУПУВА НОВИ КАРТИ ЗА КОПАНЕ!

Стоян
Стоян

Копаят с карти но не толкова масово както преди

Ебачев
Ебачев

Тъкмо да пуснат новите карти и BTC пак се вдига?
Случайно?! Не мисля!!

Ебачев
Ебачев

Абе човек, имаш ли представа само в България колко хора имат цели ХАЛЕТА натъпкани с майнъри със стари карти и копаят с КРАДЕН ТОК? Имаше един случай един директно се беше вързал към ПОДСТАННЦИЯТА с един кабел дебел като ‘уя ми… Ясно че на Запад хората си ползват спец. хардуер щот там я си краднал точец я е свършил твой животец… Ето ти дори цитат от онлайн ‘парцал’: Трима столичани попаднаха в ареста на полицейското управление в Кюстендил, след като ги спипаха да крадат ток за производство на биткойни. Мъжете били задържани от униформените във вторник в късния следобяд, когато… Виж още »

pixel
pixel

Абе човек, ти имаш ли представа как написаното от теб няма никаква връзка с предния ти пост? Коя част от биткойн не се копае с видеокарти е сложна за разбиране от теб?!?

Ето ти сам казваш – стари карти, защо си мислиш че някой купува нови карти за да може да ги използва с краден ток?

Осъзнаваш ли как си написал една камара глупости без ясна идея какво искаш да кажеш по тема която очевидно не ти е ясна, но за сметка на това имаш претенции. Типичен Ганьо!

Ебачев
Ебачев

Как може да твърдиш че btc не се копае с карти?? Защо да не се копае с карти биткойна? В България до 18та година масово се ползваха карти за копане!!! Само големите „играчи“ можеха да си позволят специализиран хардуер по това време!
Знам какво ще кажеш картите не са ефективни и т.н., на което моят отговор ти го знаеш: ползват краден ток и не им пука!

pixel
pixel

Човек, има интернет, очевидно имаш достъп до него, образовай се защо и от кога не се копае с видео карти дори и с краден ток. Срамно е да говориш такива неща.

баща ти
баща ти

БАЛЪЦИ, ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕТЕ ДА ЗАВИЖДАТЕ ОТ СЕГА

user
user

Всяко чудо за три дни …

Д-р Х
Д-р Х

И така цели 10 години.

змей
змей

Когато нещо се пише по вестници и медии, то вече не е новина, а стратегия. Успех на вярващите!

Мирослав
Мирослав

Курса на биткойна не следва някаква логика или финансови зависимости. Цената му се определя напълно спекулативно и големите маржове в неговият курс водят единствено до печалби на хората зад него. Аз помня, че по време на големия бум, между хората циркулираше слуха, че един биткойн ще стане един милион долара. Когато се беше насочил на там и достигна 20 хил. долара, много хора „инвестираха“ в него осланяйки се на слуха и после останаха на улицата. Смешно е и много глупаво човек да инвестира в нещо което няма прозрачност. Митове и легенди се носят за създателя на биткойна, но така и… Виж още »

115
115

Най-сетне и ти да напишеш нещо смислено. Поздравявам те!
Много е вероятно да си го преписал, ама въпреки това те поздравявам 😀

btc
btc

Типично за човек е, когато не разбира от нещо да го оплюе и анатемоса.
Митове и легенди се носят между тези, които хал хабер си нямат от това в какво инвестират и са привлечени само от своята алчност за бързи печалби.
Е да, ама като не го умееш и някой по-знаещ ти взима парите от ипотикираното жилище, защото някой ти е казал, че ще спечелиш САМО ако вкараш пари и почакаш малко.

Мирослав
Мирослав

Ами аз като не разбирам, ти ми обясни. За какво реално се използва биткойна?

Аз знам, че човек не може да си купи хляб и мляко с него, защото таксата по транзакцията е по-голяма от сумата на самата покупка. Ние не сме престъпници, да ползваме биткойна за бързо изпиране на пари и закупуване на кюлчета злато. Би ли ми казал, кой регулира тази „пара“ да знам при евентуална кражба към кого следва да се обърна?

dejavu
dejavu

Ако за хляб и мляко ти трябва биткойн, моите уважения, дотам да я докараме всички… а извън рамките на шегата, биткойна се използва за пренасяне на стойност виртуално. Използва се не само от престъпници, има проект за либертариански град, в който се използват само крипто. Няма регулатор, както няма регулатор за кеша, като ти дръпнат кеша от джоба, на кого се оплакваш??? Еми и на него се оплачи като ти вземат криптото. Ползите при биткойна дотук са, запазване и увеличаване на стойност, като при златото, бърз трансфер, като размяна на кеш, и сравнително добра анонимност, нещо което започва да липсва… Виж още »

Miroslav
Miroslav

Да, но кеша е в сравнително малки размери, никой вече не отива да си купи кола с една торба пари. А при крипто – валутите работим с хиляди, милиони. Има голяма разлика от загубата на сто двеста лева, от тази на хиляди левове.

dejavu
dejavu

Загубата си е загуба, без значение на размера. Но това е алтернативата на кеша в интернет, т.е. спазвай същите правила, които спазваш при плащания кеш.

115
115

Ще се оплачеш на Сатоши Накамото 😀

VVV
VVV

Пак са надули ботнетовете. Ще трябва да вдигне до 40 хиляди да си изплатиш загубите.

Митко
Митко

Интересното е друго. Как пък под подобни статии един не написа „Купих биткоини по 20 000 долари, загубих маса пари, излъгаха ме“. Ако човек чете коментарите ще остане с впечатление, че от криптовалутите всички печелят.

Никой
Никой

Страх и срам,типично !

pixel
pixel

А ти защо мислиш, че е нормално да очакваш хора набутали се да го пишат и да се излагат на показ? Аз лично познавам доста хора набутали не малко пари и не виждам нищо интересно в това.

btc
btc

А ти защо мислиш, че някой ти е длъжен да ти дава обяснения какво, кога и на каква цена е купувал/продавал?

dejavu
dejavu
Кольо фадромата
Кольо фадромата

to the moon

Шпек Салам
Шпек Салам

Когато почнах да се занимавам с биткойн, цената беше под долар за 1 монета, копаех ги по 2-3 на ден и продавах на цени от 1 до 10 долара и бях щастлив, че това са лесни парици за моренце и прочие глезотии. Когато обаче стана над 1000 долара и установих колко много съм пропуснал с това, че съм ги продал на 10 долара, побеля ми косата, която едва остана от скубане 🙂 След ралито до 20000 долара вече гледам на нещата доста по философски и не се кося за пропуснатите възможностти. Ако всеки от нас знае кога ще спечели, то… Виж още »

асасд
асасд

Чакаме статия на тази тема:

„Цената на биткойна се срина с 1000$ само за три дни!“

Или утре ако стане от 7200 на 8200 пак ще има „биткойн поскъпна с 1000$ за 1 ден“ 🙂