Цената на биткойна постави нов рекорд – над $25 хиляди

0
462

Днес на два пъти курсът на биткойна превиши $25 000 и по този начин бе поставен нов исторически рекорд в историята на основната криптовалута. Цената на биткойна остана на тези нива в продължение на само няколко минути, след което отново слезе надолу.

В момента (16:05 наше време) интернет порталът Coindesk, който извършва непрекъснат 24-часов мониторинг на почти всички криптовалути, показва че биткойнът се търгува при цена $24 905, a през последното денонощие курсът е нараснал с 2,07%.

Тази есен цената на биткойна значително нарасна след като редица институционални инвеститори вложиха активите си в биткойни, за да спасят своите пари от девалвацията на долара.

Най-голям брой биткойни закупи компанията MicroStrategy, оглавявана от привърженика на биткойна Майкъл Сейлър (Michael Saylor). Големи количества от основната криптовалута закупи и Grayscale Bitcoin Trust. Под управлението на Grayscale Bitcoin Trust се намират криптовалути и активи с обща сума $16,3 милиарда.

Да си припомним, че Майкъл Сейлър, който е генерален директор на компанията MicroStrategy и чиито акции се търгуват на NASDAQ, призова Мъск да осигури на своите акционери печалба в размер на 100 милиарда долара, като конвертира капитала на компанията за производство на електромобили Tesla в биткойни. Назначена бе среща на четири очи, за която Сейлър каза, че иска да говори с Мъск като един гений с друг гений.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари