Цената на биткойна превиши $8700, а капитализацията е над $150 милиарда

2
400

Първата в света криптовалута успя да да премине през съпротивлението на ценовия диапазон $8400-$8500. Биткойнът вече се търгува при цена около $8700. Капитализацията на основната цифрова валута надвиши $150 милиарда.

Петък вечер курсът на биткойна рязко скочи нагоре, което е следствие предимно от нарасналите обеми от търгове.

Както обикновено биткойнът повлече след себе си и другите криптовалути. Ето как изглежда топ-10 рейтингът на цифровите валути, редовно съставян от CoinMarketCap:

През изтеклата седмица най-много е нараснала цената на Litecoin с +16.2%. През изтеклото денонощие леко спадна цената на Binance Coin (BNB), което явно е свързано с очакванията да бъде прекратено обслужването на тази криптовалута от Binance.com за американските потребители.

Общата капитализация на целия криптовалутен пазар достигна $273 милиарда. Това е по-малко от фиксираната пазарна цена на цифровите валути от началото на 2018 година. Индексът на доминиране на Bitcoin е 56,4%, което говори за стабилните позиции на цифровото злато на пазара и намалелият инвестиционен риск.

Според аналитиците на компанията Binance Research, азиатските страни избутват цената на биткойна нагоре, понеже там основната криптовалута се търгува с от 3% до 5% по-скъпо. В най-голямата японската борса bitFlyer активността на трейдърите е изключително висока. Подобна е ситуацията при южнокорейската борса за криптовалути Bithumb, където така наречената „кимчи премия“ достигна 5%, което е най-високият показател за последните седем месеца. Много е високо търсенето на биткойни на китайския пазар.

Редица финансови експерти считат, че цената на биткойна в азиатските страни се увеличава заради неопределеността, възникваща от търговската война на САЩ и Китай.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Далиеле, продавай! Никога няма да можеш да избиеш загубите, които направи, когато купи двата биткойна за по 10К в края на ноември 2017, заради който продаде къщата на баба си.
Ако разкараш „дългите позиции“ веднага, ще си на загуба само 3К зелени хартийки. Ще пиеш една вода и ще преживееш загубата.
И ще престанеш да ни занимаваш с измамата биткойн и разните т.нар. криптовалути които не са повече от безполезни поредици от числа зад които няма нищо.

Radical Vision
Radical Vision

Квот такоа… Ти да не си от Apple е изгнилата ябълка с червей ?