Цената на биткойна прехвърли $10000 за първи път през 2020 година

16
1169

На 9-ти февруари, неделя, цената на първата криптовалута обнови своя годишен максимум и уверено прехвърли психологическата бариера от $10 000. Биткойнът се търгуваше на подобно ниво преди малко повече от три месеца – в края на октомври миналата година.

На криптовалутната борса Bitstamp биткойнът достигна $10 138, като едновременно с това пазарната капитализация на основната криптовалута достигна $182 милиарда.

Заедно с биткойна ръст нагоре отбелязват и другите криптовалути и сега тяхната обща пазарна цена прехвърли $286 милиарда.

Курсът на втората по пазарна капитализация криптовалута Ethereum се качи до $227, Bitcoin Cash стигна до $454, а Litecoin се търгува за около $77. Лидер в ръста е криптовалутата Bitcoin SV, която за 24 часа поскъпна с 18,5% до $360.

Да си припомним, че в началото на тази година някой извърши биткойн трансфер на сума $1,1 милиарда при комисионна едва $80.

За осъществяването на този паричен трансфер за сериозната сума от $1,1 милиарда от един криптопортфейл в друг, в рамките на само една транзакция, са били необходими едва няколко минути, като таксата за тази транзакция е само $80. Транзакцията веднага стана най-големият доларов трансфер в историята на блокчейна.

Напълно е възможно с новото нарастване цената на биткойна да видим и други подобни трансфери. Засега пазарните анализатори не могат да посочат причините за този внезапен ръст в курса на основната криптовалута.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари