Цената на биткойна прехвърли $8800 – максимум за изминалите 12 месеца

13
551

Курсът на основната криптовалута в края на миналата седмица достигна своя максимум за последните дванадесет месеца, след като за няколко часа нейната цена се покачи с $800 за един BTC и прехвърли $8800.

Днес курсът на биткойна продължи ръста си и вече е плътно до $9000. На някои борси първата криптовалута достигна $8900, като максимумът бе фиксиран на $8937. На приблизително същото ниво криптовалутата бе на 11 май 2018 година.

През последните 24 часа курсът на биткойна нарасна с още 9%, но сега бе направена корекция, като дори след нея цената на основната криптовалута е на ниво $8788. BTC капитализацията възлиза на $154,251 милиарда. През изминалото денонощие обемът на BTC търговете достигна $29,534 милиарда.

Нараснаха цените и на другите криптовалути. Ethereum и XRP поскъпнаха с по около 7% до $267,12 и $0,409. Лидери в ръста са LTC и Tron, курсът на които нарасна с почти 11% и техните цени вече са на ниво $112,64 и $0,031.

Финансовите експерти считат, че причината за непрестанния ръст на биткойна е предимно разгорялата се търговска война между САЩ и Китай, при която хората прехвърлят част от капиталите си в биткойни. Друга причина е, че редица нови компании започнаха да използват биткойни за разплащане. Влияние оказва и предстоящото излизане на криптовалутата на Facebook с име GlobalCoin. Очаква се Зукърбърг да я въведе през първата половина на следващата година.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
11 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Йордан
Йордан

Постоянно ни заливат с тази ненужна информация тук. Биткойн, биткойн, биткойн… Айде стига, балъци няма вече.

pixel
pixel

балъка си и ти, понеже не се спряхте да пишете едно и също. Осъзнай, че има хора на които темата им е интересна, а ти си никой за да се съобразява някой с твоето невежество.

Йордан
Йордан

Добре, извинявам се. Оказа се, че все още има баламурници, които да се кефят на биткойн, моя грешка 🙂

hdh
hdh

pixel; темата може да бъде интересна само на тези дето чакат да си избият риговете и тока, за дето са копали въздух.

мхм
мхм

А има и хора, дето си купиха апартаменти от биткойн, а вие цел живот ще си живеете в панелката в дружба при мама и тате 🤣

Крипто
Крипто

Представи си колко трудно ще е да живееш с мисълта че си живял във време, когато си можел да купиш няколко милиона сатошита, но понеже си „знаел“ и „разбирал“ не си купил …

Един ден децата ще те питат „Тате що не купи тогава?“ И ще трябва да си редактираш спомените с обяснения „Нямаше как да знам“…. А то от всякъде са ти обяснявали какво е биткойн, но ти активно НЕ си искал да разбереш как функционират парите, защото си „знаел“….

Ало-берач
Ало-берач

Баси дългосрочната инвестиция 🙂 Чак в следващото поколение (децата) ще се реализира положително 🙂 Е, според Крипто…

pixel
pixel

определено, hdh, според теб те не заслужават ли да има новини? От друга страна много хора имат биткойни които не са продали, за тях не може ли да има новини също? Или според теб и балабурника данче вие и телешките ви мозъци сте центъра на вселената и всичко трябва да става с благоволението ви?

Пенчо
Пенчо

Вярно е че хората които ги интересува тази информация си имат нужния RSS фиид или нотификейшън и веднага виждат какво става но пък това че пускат тук новините е добре понеже хора като Йордан страдат като виждат колко са загубили 🙂 Аз досега съм продал над 15 биткойна и имам още поне 3 и нещо останали 😀

Кольо фадромата
Кольо фадромата

Хи ХИ
Винаги ме е радвало как злобеят некакви хора и се пукат от яд и са толкова тъпи че не разбират колко личи това от коментарите им 🙂
Като малко дете съм станал и аз дето ръчкаш другарчето да се пукне от яд
Хахаха баси инфантилите има тука

Veso
Veso

Може ли малко повече информация, ако някой знае може ли да ми каже
кои са нoвите ĸoмпaнии зaпoчнaли дa изпoлзвaт битĸoйни зa paзплaщaнe. И как новата валута Fасеbооk c имe GlоbаlСоіn която ще излезе след почти една година влияе на курса на криптовалутите?

115
115

Никой не може да ти каже. Статията е манипулативна, а информацията в нея оскъдна. Вероятно е преписвана отнякъде.

Golemi drami
Golemi drami

Никой не може да ти каже, че никой не може да ти каже, 115… Във всеки един момент има 1000 причини за растежа. В случая за въпроса ти Veso как може събитие, което ще е след година да влияе сега, ти явно живееш тук и сега, ден за ден. Тези, които гледат не само за деня, а и за години напред инвестират от сега. Като инвестират от сега, за да имат печалба после, пазара расте от сега, а когато дойде събитието още повече. Ако все още не си разбрал давам пример – имотите в квартала поскъпнаха с 5-10 процента от… Виж още »