На криптовалутния пазар отдавна цари относителна стабилност и няма резки промени на курсовете. През последните няколко месеца Bitcoin курсът стабилно се задържа в рамките на 5000-6500 американски долара, но вчера основната криптовалута рязко поскъпна. Всъщност, това е първата рязка промяна на курса от много месеци.

Сайтът Coindesk, извършващ подробен мониторинг на всички криптовалути съобщи, че за едно денонощие – от 17 към 18 юли Bitcoin курсът е нараснал от $6700 на $7400. Днес 1 BTC се търгуваше при цена $7340,5, но след това се задържа около $7400 и по-точно, достигна $7 339.

Интересно е, че заедно с биткойна поскъпнаха и другите основни криптовалути. Ethereum поскъпна от $470 на $510, Bitcoin Cash – от $800 на $860, а Litecoin – от $80 на $90. Но в края на днешния ден започнаха да се връщат към предишните цени.

Засега не може да се каже, че криптовалутният пазар се възстановява. Причините за този ръст са няколко. Чикагската опционна борса (CBOE) обяви поредния инвестиционен биткойн фонд, направените инвестиции от Cohen Private Ventures в хедж фона Autonomous Partners, проявеният интерес от страна на инвестиционния гигант BlackRock и други.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
тъй-тъйДанчо пръчавъльоMime Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Весо
Весо

Най-вероятно ботовете пак напомпват курса.

Mime
Mime

Pump & Dump bots

В голдман сакс работят 40 000 „програмиста“
и
10 год след създаването на биткойна не могат да компилират поне нещо за показ без да го ползват.

Анонимен
Анонимен

Като гледам графиката горе как цената скача рязко за 1 час , работата е ботова.

Интересно е банките патентова всичко свързано с блокчейна.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Айде напънете са още малко…след 2 часа ще е пак 20 000 д…успех

въльо
въльо

и сега хейтарите започват да серът навътре 🙂

Данчо пръча
Данчо пръча

Цената никога не падала на 5000 долара ,много са ми интересни хейтърите,по точно смешни като виждам как плюят нещо от което и грам понятие си нямат!

тъй-тъй
тъй-тъй

А така! Нека и койнаджиите поемат глътка въздух, и те са хора. Последните месеци не бяха лесни за тях.
ПП. Това е суперхейтърско-тролски послепис: И как да са лесни – в тоя бизнес има само мафия, хакери, спекуланти и тук-там по някой извратеняк за цвят. Обстановката е изнервена по принцип.