Цената на биткойна се срина под $8000

3
1094

Цената на биткойна падна под психологическата граница от $8000. Това се случва за първи път от месец юни тази година.

На 24 септември в биткойн мрежата бе фиксирана масивна транзакция на сума от $1,2 милиарда. Редица водещи анализатори считат, че това е причината курсът на биткойна да спадне почти с 20%.

Именно тази огромна транзакция предизвика паника и стартира масовата разпродажба на биткойни. В Reddit се появи и интересна графика, показваща развитието на събитията. Вижда се, че биткойн транзакцията за $1,7 милиарда, осъществена в 18:00 наше време, корелира с падането на цената на първата криптовалута. По всичко личи, че това е бил преломният момент, след който започва паническото разпродаване на биткойни.

Генералният директор на инвестиционната компания BKCM Брайън Кели заяви пред CNBC, че „основното ниво на поддръжка“ на биткойна се намира някъде около $9000. След като криптовалутата слезе под тази черта, на пазара настъпи паника и започнаха масови продажби на криптовалути.

Ethereum и Litecoin също поевтиняха с приблизително 20%. Основната криптовалута също се срина с около 20% и нейната цена падна до $7994.

Днес биткойн курсът леко се покачи и в момента CoinDesk показва $7999,25.

Има и други мнения за случилото се. Директорът на криптоинвестиционната компания BitBull Capital Джо Ди Паскуале заяви, че причината за спада може да е забавянето на Bakkt – първата площадка за търговия с биткойн фютчърси.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Някави хора видели стадо мигриращи катерици и експертите заключилинчемтованще доведе до нов скок на биткоина до 20 000$!!

Иван
Иван

Вай, вай, вай
Ne talihsizlik başımıza geldi, Allah bizi günahlarımız için cezalandırır.

Охох
Охох

Единствена транзакция да смъкне цената с 20%…
Мисля да приемам повече плащания в биткойни.