Цената на биткойна се срина под $8000

3
1262

Цената на биткойна падна под психологическата граница от $8000. Това се случва за първи път от месец юни тази година.

На 24 септември в биткойн мрежата бе фиксирана масивна транзакция на сума от $1,2 милиарда. Редица водещи анализатори считат, че това е причината курсът на биткойна да спадне почти с 20%.

Именно тази огромна транзакция предизвика паника и стартира масовата разпродажба на биткойни. В Reddit се появи и интересна графика, показваща развитието на събитията. Вижда се, че биткойн транзакцията за $1,7 милиарда, осъществена в 18:00 наше време, корелира с падането на цената на първата криптовалута. По всичко личи, че това е бил преломният момент, след който започва паническото разпродаване на биткойни.

Генералният директор на инвестиционната компания BKCM Брайън Кели заяви пред CNBC, че „основното ниво на поддръжка“ на биткойна се намира някъде около $9000. След като криптовалутата слезе под тази черта, на пазара настъпи паника и започнаха масови продажби на криптовалути.

Ethereum и Litecoin също поевтиняха с приблизително 20%. Основната криптовалута също се срина с около 20% и нейната цена падна до $7994.

Днес биткойн курсът леко се покачи и в момента CoinDesk показва $7999,25.

Има и други мнения за случилото се. Директорът на криптоинвестиционната компания BitBull Capital Джо Ди Паскуале заяви, че причината за спада може да е забавянето на Bakkt – първата площадка за търговия с биткойн фютчърси.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари