Цената на биткойна спадна до $17 600

0
622

Курсът на биткойна спадна до ниво от $17 600, но сега се възстанови до почти $18 500. Криптовалутните аналитици са на мнение, че отдавна очакваната BTC корекция вече е започнала.

Холандският криптоаналитик Майкъл ван де Попе (Michael van de Poppe) счита, че това е началото на дългоочакваната корекция за биткойна след постигнатият на 30 ноември тази година пик от $19 933. При достигането на този исторически максимум много участници на пазара излизат на печалба и прехвърлят част от биткойните си вyw фиатни пари. Това дава възможност на големите играчи, като например Grayscale и MicroStrategy да изкупят свободните биткойни.

Според експертите PlanB и WhalePanda, големите играчи вземат биткойните от „слабите ръце“ и ги поставят в студени хранилища за дълъг период от време.

Тази сутрин в червената зона влязоха и някои от от другите цифрови активи. Ethereum изгуби 8% и се търгуваше в района около $500. Цената на XRP слезе до $0,55.

В момента (16:45 часа) биткойнът се търгува при цена $18 473,08 при спад от 2,47% за изтеклите 24 часа.

Да напомним, че основната причина за бързия ръст на първата криптовалута е, че през месец октомври биткойнът и някои други криптовалути получиха неочаквана поддръжка – лиценз от департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк. Благодарение на този лиценз още от следващата година всички потребители на PayPal могат да пазаруват с биткойни в хилядите обикновени магазини, работещи с PayPal.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари