Цените на акциите на AMD растат по-бързо от тези при Intel и NVIDIA

2
932
Фондовият индекс S&P 500 обединява 500 избрани акционерни компании в САЩ с най-голяма пазарна капитализация.

Тази година, списъкът на компаниите с най-бързорастящи акции, включени в S&P 500, бе оглавен не от Google (Alphabet) или NVIDIA, а от компанията AMD.

Дълго време AMD беше в ролята на догонваща, както на пазара на централните процесори, където доминира Intel, така и на пазара на графичните процесори, управляван от NVIDIA. Сега обаче, темповете на растеж на акциите на AMD значително надвишават показателите на двата основни конкурента. Акциите на „червената“ компания са се увеличили с повече от 120 % за текущата година, докато ръстът в цената на акциите на компанията NVIDIA е само 25 %. Стойността на акциите на Intel започна да намалява след оставката на генералния директор Брайън Кржанич.

Причината за ръста на акциите на AMD са тримесечните доклади, които показват добра печалба на разработчика и поради пускането на нови продукти за дейта центровете. Например, скорошния анонс на многообещаващите видео-карти Radeon Pro V340 за виртуализация, осигури ръст в акциите с 6 %. Сега цената на акциите на AMD достигна своя максимум за последните 12 години. И, съдейки по всичко, това не е границата, въпреки, че анализатори и експерти отбелязват, че в най-скоро време са възможни някои корекции в курса на акциите и забавяне на растежа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари