Цените на акциите на AMD уверено растат

2
517

Инвестиционната банка Morgan Stanley съобщи, че AMD е в много изгодно финансово положение в сравнение със своите директни конкуренти Nvidia и Intel. Цената на акциите на компанията е нараснала с 3% и към днешен ден една акция на AMD се котира по около $35. Този успех се дължи на много добрите продажби на процесорите Ryzen от 3-то поколение и видеокартите от поколението Navi, който се произвеждат чрез 7 нанометровия технологичен процес на TSMC.

Благодарение на тези продукти AMD успя да извоюва от Intel голяма пазарна ниша в сектора на процесорите за десктоп компютри, като по отношение на графичните чипове, превесът е на Nvidia. Но за Уолстрийт най-важното е, че AMD успя да постигне успех със своите сървърни процесори EPYC, които започнаха да отслабват монопола на Intel в центровете за обработка на данни.

Аналитикът на Morgan Stanley Джозеф Мур добави, че в бъдеще успехът на AMD само ще се засилва, а за Intel и Nvidia ще става все по-трудно да се конкурират с компанията от Сънивейл.

„AMD е в много добро финансово положение. Предполагаме, че през следващата година тя ще увеличи своя пазарен дял в този сегмент и успешно ще се конкурира с Intel и Nvidia, инвестирайки в най-новите интелектуални собствености, в специализираните чипове, облачните игри и суперкомпютрите“.

Да напомним, че в новото поколение конзоли на Sony и Microsoft се използват чипове на AMD, от което финансовото положение на компанията допълнително ще се подобри.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dsaa
dsaa

Масата народ разпродаде, като бяха на 33, точно преди спада, очаквам да стигнат поне 40 преди следващия.

Николай Димитров
Николай Димитров

На коя борса са по $35? Искам да продавам…