Цял куп нови проблеми след обновяването за Windows 10: опразнен десктоп, изтриване на профила, срив при зареждането

33
5405

Традиционният месечен ъпдейт за Windows 10 донесе нови проблеми. Докато през месец януари това бяха Сини екрани на смъртта, нестабилна работа на Wi-Fi и т.н., сегашното обновяване KB4532693 добави нови бъгове.

Оказа се, че пачът KB4532693 води до зареждането на десктоп без иконки. По същия начин е опразнено и старт менюто. Изглежда че това обновяване нулира настройките по подразбиране докато създава временен профил на потребителя.

Друг бъг преименува потребителския профил в папката C:Users, но той може да се възстанови чрез корекции в системния регистър. Може да се наложи три пъти да бъде рестартиран компютъра. Изтриването на този ъпдейт връща нещата както са били, само че започнаха да се появяват съобщения, че някои потребители изцяло са изгубили данните от своя профил. Тяхното връщане се оказа невъзможно, разбира се, ако не е създадена точка на възстановяване.

Освен това, големи сривове предизвика и ъпдейта KB4524244. Това обновяване пречи на нормалното зареждане на компютрите на HP при голям процент потребители. Изглежда че този проблем е свързан със системата за безопасност Sure Start Secure Boot Key Protection в BIOS. След нейното изключване всичко става нормално. Проблемът е потвърден при HP EliteBook 745 G5 с APU AMD Ryzen и миникомпютъра EliteDesk 705 G4. Интересно е, че аналогичните компютри на Lenovo със същия процесор нямат проблеми.

Преди няколко часа Microsoft съобщи, че прекратява разпространението на обновяването KB4524244 за Windows 10 версии 1909, 1903, 1809 и дори 1607. Препоръчва се деинсталирането на този пач.

33
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
21 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Technical
Technical

Индиецът е особено тъп и унищожителен напоследък. Няма да спре, ако не го уволнят.

Technical
Technical

Сатя Надела твърдо е решил да прецака 3 милиарда компютъра по света, като спести тестовете с ъпдейтите върху 15 компютъра. Малоумник е, без извинение.

Чип за зеле
Чип за зеле

Индианецът сам каза, че операционната система не е приоритет за Microsoft. Те вече имат много по-доходен бизнес. От тяхна гледна точка, поддръжката на Windows е не съвсем оправдан разход. Затова го карат джаста-праста. Нека това да е за урок на хората, които разчитат на хищни монополисти.

Какво чака СЗО?!?
Какво чака СЗО?!?

Заради 60 000 китайци, заразени с коронавируса, са готови да обявят глобална пандемия. А за близо милиард потребители, заразени с Вирус 10 – нито дума!

здраве да е
здраве да е

Така е, старите Уиндоуси ги пишеха бели хора и струваха по 200+ лева лиценза, новите ги пишат индийци и пакистанци, струват по 9 долара и не стават за нищо. Ама уиндоус юзерите си ги харесват и разправят, че с рестартите и проблемите се свиквало и не им пречело.

Запознат
Запознат

Ооо аз така обичам рестартите.
Сутрин като си пусна компютъра, като го рестаритрам 2-3 пъти, така за кеф.
И като ми стане едно хубаво, та хубаво на душата.
Ако ми вървеше компютъра на ликукс, щях да си сложа линукс. Ама на, не тръгва и не тръгва пущината. Като започнат да се появяват едни командни прозорци, някакви съобщения и нищо не разбирам – ужасТЪ.

Dedal
Dedal

Не съм виждал linux да не тръгне на компютър през последните 10 години. А командния прозорец се използва за удобство и не излиза сам ако не го повикал.

Ники
Ники

То щом Линукс не тръгва каква е тая щайга интересно

Запознат
Запознат

Не е щайга. Цял кафез е за гълъби.

...
...

И сега струва толкова, че и повече. Просто тия за 9$ са нелегални продажби от 3ти лица. Друг е въпроса, защо нищо не правят от М$ по въпроса. За другото съм съгласен.

Разум
Разум

Повечето не са нелегални, а неоторизирани. А не правят нищо по въпроса, по същата причина, поради която можеш да си изтеглиш пиратски уин 7 и да го ъпгрейднеш до Вирус 10 без да си плащаш (нищо, че ще ти мрънка от време на време, че не бил оригинален) – за да могат по-ефикасно да те шпионират с Вирус 10.

Bobi
Bobi

И аз се сблъсках с проблема при зареждането. Windows-a се сбърка направо. Влезе в един цикъл на постоянно възстановяване и презареждане. С нетърпение чакам вече Kernel 5.6 и mesa 20.00, за да мигрирам към някоя GNU Дистрибуция, че това не се търпи вече.

Стефан
Стефан

Нямам идея как ги намирате тия бъгове и проблеми. На личната си машина ползвам Windows 10 и винаги правя всички упдейти, преди няколко години подържах малка мрежа с няколко десетки windows 7 машини, които периодично биваха ъпдейтвани. До момента проблеми след ъпдейт на добре администрирани и редовно упдейтвани машини аз не съм виждал. Но съм виждал сериозни проблеми на машини със спрени упдейти или опити да се наваксат всички упдейти пропуснати в последните 2 години. Тъй, че ако не можете да администрирате личната си машина, да спазвата хигиена на браузене в нета и да подбирате софтуера, който инсталирате (и тук… Виж още »

Technical
Technical

Само ще те информирам, че получих компютър с оригинален купен Уиндоус 10 от склада на един приятел. Старт-менюто и още куп неща не работят заради 3-те задължителни ъпдейта, които не се махат без хакове. Всичко си работеше супер по времето на Бил Гейтс. Индиецът е тотален некадърник. Спрях ъпдейтите и махнах останалите след 3-те непремахваеми и нямам нови проблеми.

да де, ама...
да де, ама...

За да конфигурираш един Уин да работи хубаво се иска повече четене отколкото да научш Линукс и много малко могат да го направят както трябва и да знаят какво правят….

РР123
РР123

И аз така мислех, докато в петък служения HP с Ryzen не замръзна при инсталирането на обновяването и при следващите 2-3 опита за инсталиране. След четене в интернет намерих, че трябва да се изключи secure boot, да се инсталира обновяването и след това може да се включи пак. Бях забранил обновяванията за 1 седмица и днес докато си работя пак ми замръзна. Изключих/включих го и даде, че обновяването не е било успешно и връща промените?!? След като го бях настроил 1 седмица нищо да не обновява!! Отвратително я направиха тази ОС с тези автоматични обновления, такова нещо при никоя ОС… Виж още »

Запознат
Запознат

Лелее вие нямате ли си друга работа, ами се ждрапате по мъдулите и по форумите.
Или сте по на 13 години, девственички

ввв
ввв

Хахахах, аз какво ви казах в коментаритр към новината за пролетното обнивление 🙂
Че ще има статия и какво се е счупило след обновлението….

Valkost
Valkost

Тъй, тъй ! Щото аз пък „предположих“, че ще има „великденско“ дране на прасето … 😄

Raptora
Raptora

Нямам проблеми с Win-а и след последния ъпдейт, нито с предишните. Или аз съм голям късметлия, или масово хората с ултра идиоти. Последното не лъжа, много некадърници се навъдиха!

Dvb
Dvb

Имам 3 компа вкъщи и никога не съм имал проблеми при ъпдейтите на уин 10, от къде ги измисляте тия филми.

...
...

Това, че при теб е минало гладко, не значи, че при всички е така. От всички простотии, аз например нацелих неработещият сърч (скоро беше).

dada
dada

Никакви проблеми с Уин 10, откакто съм го записал (преди 6 месеца заради Game pass-а), та стига писахте глупости

Kofti Petrov
Kofti Petrov

Така като гледам доста хора имат проблеми, и яно не са глупости, защото премахват ъпдейта

Valkost
Valkost

ЩО РЕЧИ ?! НИ МОЖ ГУ БЪДИ ТУЙ НЯЩО ! 🤔

Saffrona
Saffrona

цъкай хикса

bash_majstora
bash_majstora

Здравейте бета тестери 😉 как сте ? тествате ли на Сатя дето_ви_го_Надела ъптдейтите 😉
Точно за това тази боза я ползвам само и единствено за игри, като гледам скоро ще оправят API-то на Vulcan (Wine вече го оправиха)и минавам изцяло на Linux 🙂
Наздраве и не мрънкайте тук, има си телефон за тази цел 1-800-microsoft само ако знаете каква поддръжка имат!!! – are you try to turn it off and on again ?
Наслука! 🙂

Разум
Разум

Миналата година, след толкова много ядове, най-накрая смених Вирус 10 (беше оригинален) с линукс и оттогава съм много по-спокоен 🙂 И Valve много добре направиха с Proton, че да има толкова много заглавия, които вървят без проблем и без допълнителни настройки 🙂

Запознат
Запознат

bash_majstora и Разум

Я вземете двамата да се омъжите и да си се радвате взаимно 🙂
Кой го интересува колко пъти сте ъпдейтвали и преинсталирали или какво ползвате..
То не беше хленчене, то не беше оплакване. Да не сте в цикъл ?!
Ходете на психоаналитик и там си решавайте душевните проблеми, а не по ИТ форумите.