Чадър, който знае кога ще вали и…

7
6

Ambient Devices обявиха наскоро продукта „чадър с прогноза за времето“. Чадърът има дръжка, която пулсира в синя светлина при прогноза за дъжд и така напомня да бъде взет когато излизате навън. Устройството определя точното си местоположение и сваля от интернет данни за местната прогноза на времето, тъй като е свързано чрез wifi връзка към мрежа за комуникация на метеорологични данни. Подобни продукти на същата компания са „магическото огледалце“, което изглежда като нормално огледало, но зад стъклото се показват часът, времето, трафикът, данни от борсата и друга информация. Други продукти са ултратънък апарат показващ данни за времето, който използва технологията е-мастило, както и тостер, който съобщава също времето. „Небесната дреха“ показва с променящи се звук и образ смяната на небето: облаци, вятър и т.н., като при това променя дебелината си (надуваема синтетика). „Слънчевата дреха“ показва с анимирана светлина (LED) промяната в UV лъчението и слънчевия интензитет. „Дрехата на лунния лъч“ визуализира променящи се цветни шарки, съответстващи на реалния 28 дневен лунен цикъл.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Diavolohaidukpikasok0n3v3rewindimperia Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Diavolo
Diavolo

Цитат:


“Небесната дреха“ показва с променящи се звук и образ смяната на небето: облаци, вятър и т.н., като при това променя дебелината си (надуваема синтетика).


Това ми разби фантазиите – нещо бая зехме да се глезим,но няма лошо ;]

haidukpikaso
haidukpikaso

:clap: Това е чадърът ми мечта:clap:
Кой знай колко пари е 😮
Аз понеже много мразя да нося чадър и все се прибирам като мокра патка заспала дето не си взела чадъра когато трябва:P 😮

k0n3v3
k0n3v3

Голяма глупост. Тва ако не е работа на жълтурковци…

rewind
rewind

че на кой друг… те си имат компания произвеждаща стойки за задържане на главата при сън в метрото… представлява един бастун, който се контролира на височина с мека част за да се облегне главата на него в изправено положение…. че и патентовано при това..
крайно време беше да вкарат малко електроника тук там в измишльотините си..

imperia
imperia

жената от снимката е „жълтурка“ 🙂

не е трудно да се сетиш

KiriL Cox
KiriL Cox

Ааа не не 😀
На всички е ясно,че жълтите глави за всепризнати мозъци по целия свят особено що се отнася за електроника,обаче с изобретения като този чадър пък и това ,за което rewind говори,бих казал че ми стават леко смешни.Ще земат да оберат всички награди за безполезни изобретения.
И все пак евала,сигурно е от ориза…
Аз като се сетя на дядо ми чадъра какъв е … като го раперя и няма място за другите хора на тротоара 🙂

rewind
rewind

бих казал, че са всепризнати крадци 🙂
просто така преформират нещата, че не само да изглеждат техни, ами и да бъдат по-иновативни, усъвършенствани, икономични или просто различни… което ги прави малко по-малко крадци 😉 /на технологии говорим…/