5.8 C
София

Част от събитието GTC 2021 е водена от цифровото копие на Дженсен Хуанг

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Nvidia за пореден път демонстрира своите умения в областта на компютърната анимация като използва виртуално копие на своя генерален директор в неговата реч по време на конференцията GTC. Този сряда в своя официален блог компанията съобщи, че част от изказването по време на събитието GTC 2021 е осъществена не от генералния директор на Nvidia Дженсен Хуанг, от негово цифрово копие.

Компанията добави, че за създаването на виртуалния клонинг на Хуанг е използван масивен товарен автомобил, пълен с огледални цифрови фотоапарати, както и мощни компютърни системи, работещи под управлението на алгоритми с елементи на изкуствен интелект и разбира се, екип професионалисти в сферата на компютърната анимация. Кухнята на генералния директор на Nvidia, която от самото начало на COVID-19 пандемията се превърна в своеобразно студио за общуване с инвеститорите и клиентите, също изцяло е създадена с помощта на тази компютърна система.

За създаването на виртуалния Хуанг специалистите на Nvidia са направили цялостно сканиране на неговото лице, тялото и на неговото любимо кожено яке. След това невронната мрежа е била обучена да имитира неговите жестове и мимики, като по този начин виртуалният клонинг се е получил изключително реалистичен. Цифровият Хуанг е бил поставен в цифровата кухня и по този начин Nvidia е демонстрирала възможностите на Omniverse – новата платформа на компанията, която включва най-различни софтуерни и хардуерни инструменти за специалистите в областта на компютърната анимация.

По време на това изказване виртуалният Хуанг е показан само за 14 секунди.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини