Червената Шапчица наднича днес от началната страница на Google

1
20

Днес най-популярната търсачка Google отдава чест на разказвачите на приказки Братя Грим. На мястото на логото потребителите могат да открият интерактивна поредица от изображения, които разказват приказката за Червената Шапчица.

Интересна подробност е, че оригиналният вариант на историята е издаден много преди раждането на Братя Грим от Шарл Перо, а самата приказка датира още неколкостотин години назад и се смята за част от европейското народно творчество. В първоначалния си вид приказката е завършвала трагично с изяждането на бабата и Червената Шапчица. Братя Грим са решили да направят своя адаптация, която е по-подходяща за деца, защото има щастлив край. Точно тази версия е най-популярна в наши дни и се изучава от децата в училищата.

Вариантът на приказката, който е разказан без думи от Google пощадява живота дори на лошия вълк, който оцелява до края, но все пак попада в затвора, за да плати за престъпленията си.

След края на историята търсачката препраща потребителите до страница с повече информация за Братя Грим. Освен като разказвачи на приказки, братята са се изявявали в Германия и като важни политици, отговарящи за съставянето на различни закони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари