fbpx
20.7 C
София

Червеят Bagle.AH подготвя епидемия, предупреждава Panda Software

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Лабораторията за антивирусен софтуер Panda Software съобщи за появяването на нов червей Bagle.AH. Той отваря порт и чака за отдалечен достъп, прекратява действието на антивирусни програми и защитни стени, и се свързва с web страници съдържащи PHP скрипт.

Злонамереният код отваря и слуша на TCP порт, чакайки за отдалечен достъп до системи с инсталиран Windows XP/2000/NT. Това позволява на хакерите да придобият контрол върху заразения компютър за да изпълнят злонамерена атака, която ще компрометира потребителската конфиденциялност и нормалната работа.

Червеят също така елиминира входовете в Windows Registry изпълнявайки различни варианти на червеят Netsky.

Bagle.AH се разпространява по e-mail в съобщение с променливи характеристики и чрез peer-to-peer файл споделени програми (P2P).Той е труден за разпознаване, тъй като не визуализира никакви съобщения или грешки, които да индицират неговото присъствие.

Червеят използва за подател e-mail адреси от заразената машина с цел да бъдат измамени потребителите, че са получили поща от сигурен източник. Прикаченият файл има различни имена и разширения и компютърът ще бъде заразен след отварянето на прикачения файл.

Bagle.AH се самоизпраща към всички намерени e-mail адреси посредством собствена SMTP машина. От Panda съветват потребителите редовно да обновяват антивирусните си програми и да ги поддържат постоянно активни.

Ако вече сте получили e-mail с гореописаните характеристики, не активирайте прикрепения файл. Изтрийте съобщението и се уверете, че сте го премахнали и от папката Deleted Items, съветват специалистите.

Източник: News.bg


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини