Черният петък постави рекорд и в Twitter

0
13

Въпреки призивите за бойкот на най-големия пазарен ден в Съединените щати, Черният петък се оказа не само комерсиален успех, но и рекордна тема за разговори в Twitter.

Тази година потребителите на микроблогинг социалната мрежа, които са обсъждали промоционалните кампании на големите американски вериги, са били два пъти повече, отколкото миналата година.

Според новия доклад на платформата за анализ на социалните мрежи Spredfast, в Twitter са били регистрирани 2 013 943 разговора с препратка към „Черния петък“, докато през миналата година разпродажбата е била тема само на 996 306 разговора.

По данните на Spredfast по-голямата част от потребителите, обсъждали Черния петък са жени (60 процента), а най-заинтересованата от намаленията част са хората между 25 и 34 години (36 процента), следвани от тези на възраст между 35 и 44 години (25 процента).

„Социалните медии не само стават все по-голяма част от подобни кампании, но този Черен петък бе най-тясно свързаният със социалните медии изобщо“, казва Крис Кърънс, директор по проучванията в Stedfast.

Според него най-споменаваните марки тези дни в социалните мрежи по повод разпродажбите са Kohl’s, Walmart, Apple и Samsung.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за