Чистата годишна печалба на Nvidia нарасна с 873%

2
16

Тази седмица и Nvidia публикува своя финансов отчет за постигнатите резултати през последното тримесечие.

 

През този отчетен период компанията е успяла да получи рекорден доход в размер на $1,43 милиарда, което е с 24% повече, отколкото преди една година. В сравнение с предишното тримесечие доходът се е увеличил с 9%. Производителят уточни, че ръст има във всички сегменти на компанията.

Операционната печалба на Nvidia, пресметната по методиката на GAAP за второто тримесечие на финансовата година е достигнала $317 милиона. В сравнение с предишния тримесечен сезон, когато тя бе в размер на $245 милиона, има растеж от 29%, който спрямо същия период на миналата година е по-висок с цели 317%.

Чистата печалба на Nvidia за второто тримесечие на финансовата година достигна $253 милиона. В предишния тримесечен сезон чистата печалба е била $196 милиона, а преди една година – $26 милиона. Това означава, че ръстът за тримесечието е 29%, а за годината – 873%.

Като едно от най-значителните събития на този отчетен период Nvidia посочи излизането на видеокартите с микроархитектура Pascal, включително и новата Nvidia Titan X.

Nvidia възнамерява да приключи третото тримесечие на финансовата година с доход от $1,68 милиарда. След публикуването на този отчет акциите на компанията поскъпнаха с 3%. За тази година общото поскъпване на акциите на Nvidia достигна солидните 81%.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
1Force1
1Force1

Мдам, само дето става въпрос за очаквания за нарастването за 2017г спрямо 2016г.. която още не се е случила, а не за реални цифри. Не случайно в нашенските статии и въобще в публичната преса не се посочват никакви години. Ето страницата в сайта на Нвидиа, в която са таблиците: [http://nvid ianews.nvidia. com/news/nvidia-announces-financial-results-for-second-quarter-fiscal-2017] Има два нарочни интервала в адреса, щото иначе системата го прецаква по-лошо! Впрочем Нвидиа наистина ще спечели следващата година доста средства и ще има голяма печалба, все пак ще продаде няколко десетки хиляди пълноценни GPU Volta на САЩ, за 2 броя суперкомпютри. Иначе казано увеличението не идва, или… Виж още »

ngc-bg
ngc-bg

Изключително точен коментар!
За хората, които не знаят и/или не мислят такова заглавие ще говори съвсем други неща…