Членовете на индианско племе в САЩ ще са сред първите получили достъп до Starlink

0
486

Индианско племе от щата Вашингтон в САЩ току-що получи сериозен ъпгрейд на интернет връзката си, получавайки право на ранен достъп до спътниковата интернет услуга Starlink на SpaceX.

„Изглежда, че от нищото SpaceX току-що се появи и ни въведе в 21-ви век“, каза Мелвинджон Ашу, заместник-председател на племето Hoh, във видео, публикувано от Държавния търговски департамент на Вашингтон.

„През последните осем години се чувствам така, сякаш гребяхме от реката с лъжица и почти не стигнахме до никъде, някои резервати и до настоящия момент няма интернет връзка“, добавя Ашу, който се надява, че в дългосрочен план мрежата Starlink ще реши наистина много проблеми с изоставането в глобализацията на индианските племена.

Сега, когато племето Hoh беше свързано с широколентов интернет, „нашите деца могат да участват в дистанционното обучение, жителите да имат достъп до здравеопазване и много други“ пише в публикация в социалната мрежа Twitter. „Starlink на SpaceX направи всичко това възможно буквално само за една нощ.“

„Вие сте добре дошли!“, написа изпълнителният директор на SpaceX Илън Мъск като коментар под публикацията на Ашу в Twitter.

Не е ясно до какви скорости на интернет връзката има племето Hoh през мрежата на SpaceX, но компанията заявява, че скоростите трябва да са приблизително равни на средностатистическите за широколентовата връзка в САЩ.

Миналия месец SpaceX  свърза със сателитния интернет аварийните служби на щата Вашингтон, предоставяйки така необходимата интернет услугата на регионите, засегнати от горски пожари.

„Starlink лесно удвоява честотната лента в сравнение с други сателитни интернет връзки“, казва лидерът на консорциума за осигуряване на надеждни телекомуникации при аварии на Военния департамент на Вашингтон Ричард Хол миналия месец.

Досега SpaceX е изстреляла над 700 малки сателита в орбита, които изграждат глобалната широколентова мрежа на компанията.

Във вторник Мъск потвърди, че след като и последната партида от 60 сателита достигне целевата си позиция, „ще можем да пуснем доста широка публична бета версия в северната част на САЩ и, надяваме се, южната част на Канада“.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари