Човек може да остане инвалид след инцидент с е-цигара

4
81

29-годишен мъж от Колорадо Спрингс, щата Колорадо, претърпят тежки наранявания, след като електронна цигара избухна в лицето му.

Местните хирурзи прекарват цял ден в опити да спасят мъжа на име Кордеро Каплес, който е приет с фрактура на гръбнака, множество наранявания по лицето и липсващи зъби.

Виновник за инцидента е иначе много популярната е-цигара, която очевидно не е била настроена правилно, в резултат на което е причинила експлозия, която може да остави мъжа инвалид до края на живота му. Въпреки, че състоянието му е стабилно, лекарите не са убедени, че той ще може да ходи повече.

Специалистка от магазина за е-цигари VaporWize разкрива, че е-цигарата на Капес не е била настроена по правилния начин, което може да доведе до подобни нежелани и опасни последици. Е-цигарите се продават на части и според Мери Грейс Бърнс са „сто процента безопасни“, стига човек да знае какво прави.

„Стига да получите правилни указания и да знаете какво правите, както и да се чувствате сигурни, докато го правите, мисля че са напълно безопасни“, казва тя.

Според нея, устройството за зареждане, използвано от е-цигарата в случая, е било прекалено мощно и е довело до прегряване на батерията, в резултат на което възниква експлозията.

„Онези, които си купуват е-цигари онлайн трябва да го правят от проверени и оторизирани магазини, а не от случайни продавачи, след което трябва да се научат как протича процеса. Това може да стане или от обучени продавачи, или от клипове в YouTube„.

„Хората си мислят, че това е едно лесно дребно хоби, но всъщност не обръщат достатъчно внимание на това как точно се приготвя е-цигарата“, завършва Бърнс.

Към 2015 г. по света има общо 466 марки е-цигари, а техният пазар е бизнес на стойност около седем милиарда долара.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Azhen✯Blue Ray✯extextUnderwater Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Щом е толкова тъп да пуши , още по-тъп да пуши електронен боклук ,значи си го заслужава. Дано това да се случи на повече хора , но има такива идиоти които не осъзнават че електронната цигара вреди повече от нормалната.

Blue Ray
Blue Ray

Моля ти се… То 80% от хората мислят така „Ново и скъпо, значи хубаво и полезно“. Ето до къде води малоумието и загубата на способността за мислене.

extext
extext

чувам за първи такъв случай, а доста често се чува телефон оставил без пръсти, без ухо и така на татък 🙂 и то не някакви измислени марки а Айфон.

Аз използвам е-цигара от 4 години, от тогава не съм близвал от ония ла*на и живота ми се промени в положителна посока.

Underwater

Мдаа, тези от тютюневия бизнес ще си изядат з..ниците от яд.

П.П. А защо не кажат какви са щетите от пожари, причинени от незагасени фасове.