Google официално обяви, че от днес потребителите на електронната поща Gmail могат да изпращат и получават парични преводи директно чрез уеб-версията на услугата, както и чрез приложението за мобилната операционна система Android.

Интернет гигантът допълва, че изпращането и получаването на пари е съвсем лесно и е аналогично на прикачането на файлове с фотографии или видеа към електронното писмо. Достатъчно е чрез бутона attachment да се „прикачи“ определена парична сума.

Всеки потребител на Gmail може да изпрати, получи или да поиска финансови средства директно от електронната поща, без да се налага инсталирането на каквито и да са платежни банкови приложения или допълнения. Получените по този начин парични средства могат веднага да бъдат преведени към личната банкова сметка, понеже Google е интегрирал Google Wallet в своята електронна поща. Транзакциите по изпращането и получаването на финансови суми чрез Gmail са абсолютно безплатни както за изпращача, така и за получателя. Не е необходимо инсталирането на Google Wallet или на какъвто и да е друг допълнителен софтуер.

От днес изпращането и получаването на парични преводи чрез Gmail работи само за Северна Америка. Останалите държави ще бъдат включени на по-късен етап.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари