Чрез Kickstarter почти са набрани пари за версия на VLC за Windows 8 и Windows Phone 8

1
15

Кампанията за набиране на средства все още не е приключила, но вече са почти събрани достатъчно пари за подсигуряване на разработката на приложението VLC във вариант за операционните системи Windows 8 и Windows Phone 8, съобщи Neowin.

Към този момент сумата е почти 38 хиляди британски лири и със сигурност през оставащите шест дни ще бъдат дарени и останалите 2 хиляди, които трябват за крайната цел, която е 40 хиляди.

Адаптирането на VLC за Windows 8 и RT няма да е никак лесно, тъй като има значителни промени в програмно-приложния интерфейс на системата. Голям проблем ще бъде и дистрибуцията на приложението, а главната цел ще бъде вкарването му в Windows Store на Microsoft.

Екипът на VLC е твърдо решен да пусне версия за новата операционна система, тъй като голяма част от компютрите вече се продават в комплект с нея. За това обаче ще са нужни малко средства, които са трудни за намиране, особено когато става въпрос за програма с отворен код. Парите, събрани чрез Kickstarter, ще позволят на екипа да се съсредоточи за няколко месеца само върху работата си над VLC и да постигне целта си.

Вече са достъпни и първите изображения, показващи как ще изглежда VLC в средата с модерен интерфейс на Windows 8 и RT.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари