Шафхаузенският технологичен институт ни кани на интересно онлайн събитие

Световноизвестни учени, мениджъри и възпитаници на SIT ще разкажат повече за предимствата на новата програма “Компютърни науки и софтуерното инженерство”

0
1885

Schaffhausen Institute of Technologies (SIT) обяви провеждането на много интересен безплатен уебинар, който ще се състои на 21 юли.  SIT ALUMNI Insights ще предостави възможност на всички желаещи да научат последните технологични тенденции и прогнози за бъдещето, залегнали в магистърската програма на университета. В събитието ще се включат световно известни учени и специалисти, както и възпитаници на университета.

В безплатния уебинар, който ще се състои в ZOOM, предстои да научим как магистърската програма “Компютърни науки и софтуерното инженерство” ще предостави по-добра подготовка на завършилите за заемане на ръководни позиции, най-вече в сферата на ИТ и научни дисциплини.

Новоразработената програма стартира през септември 2020 и  е достъпна за студенти с бакалавърска степен по Компютърни науки или Софтуерно инженерство, които имат амбиции да бъдат част от следващото поколение технологични лидери

Програмата е разработена специално за справяне с настоящите предизвикателства в ИТ, физиката и бизнеса, включително недостига на бъдещи лидери, които се присъединяват към софтуерния бранш.

Проведените проучвания показват, че голяма част от курсовете по компютърни науки не подготвят адекватно завършилите за заемане на ръководни длъжности като CTO или CSO. Магистърската програма по Компютърни науки и софтуерно инженерство на SIT е стратегически разработена, вземайки предвид лидерството, и е свързана с опита от проведени научни изследвания на световно ниво.

В рамките на събитието от обновения факултет на SIT ще можем да научим от първа ръка възможностите, които университета създава, както и какви са плановете за бъдещето

Университетът предлага множество форми на обучение, в това число и популярната напоследък дистанционно форма, но със сигурност едно от най-големите предимства са лекторите – комбинация от бизнес лидери в областта си и световно известни учени.

Сред лекторите ще бъде Сергей Белoусов, изпълнителен директор на Acronis, нобеловият лауреат Константин Новоселов, софтуерният експерт Станислав Протасов, Бертранд Майер от SIT и др. С тях в уебинара ще участват и възпитаници на университета, вече изградени имена в своите области, които ще отговорят на всички въпроси на заинтересованите.

Подробности за събитието и безплатни билети можете да заявите тук: https://go.sit.org/alumni-insights-86eb2

Магистърската програма на SIT отговаря на традиционните стандарти за висше образование на Bologna European system

Базиран на двугодишна учебна програма на редовно обучение (или ускорен трисеместриален учебен план), курсът следва традиционната година в академичните среди и затова е идеален за студенти, които в момента завършват бакалавърска степен по наука или инженерство.

Тезата, необходима за завършването на магистърската степен, може да бъде написана въз основа на опита на студента в свой собствен стартиращ бизнес, получавайки възможността да бъде представен на SIT и инвеститорите или на някои от партньорите от бизнес мрежата на университета, както и във водещите изследвания, провеждани в лабораториите на SIT. Това ниво на ангажираност с бизнеса се наблюдава изключително рядко при високотехнологичните магистърски програми на други престижни специализирани университети.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари