Швед може да влезе в затвора заради своя сайт за превод на субтитри за филми

3
9

Преди около 10 години в Швеция се появи сайтът Undertexter.se, създаден от ентусиасти, за превод на субтитри за филми. Никой не мислеше, че авторите на този уеб-сайт правят нещо лошо и не нарушават ничии авторски права. Но сега холивудските студия решиха друго и от 2013 година сайтът се разследва. Още преди три години полицията иззе сървърите на уеб-ресурса и арестува собственика на уеб-сайта Еуген Арчи (Eugen Archy). Сега обвинението настоява за затвор.

 

В продължение на 10 години сайтът Undertexter.se бе удобно място за превод и изтегляне на субтитри за различни филми и сериали.

Създателите на Undertexter.se въобще не са си и помисляли, че публикуването на техните субтитри може да се окаже престъпление, но притежателите на авторски права имат съвсем друга гледна точка и през 2013 година, под натиска на Холивуд, шведската полиция конфискува сървърите на уеб-сайта.

Към днешен ден, след цели три години, разследването продължава и срещу администратора на сайта е възбудено дело за разпространяване на нарушаващи авторските права субтитри.

Следствието работи върху 74 филма, за които гарантирано може да бъде заведено дело. Оказа се, че това са филми, които не могат да бъдат закупени на територията на Швеция. Следователно, създателят на тези титри е използвал пиратски копия. Проверява се възможността той да е работил в друга държава, където няма подобни ограничения, но това все още се изяснява.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Западна Европа е БъдещетоAgentpat™Blue_Hulk Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Мръсни капиталистически изедници! Не се наядоха! Fuckwood!

Западна Европа е Бъдещето
Западна Европа е Бъдещето

Какво искаш, държавата да ти прави филми ли? Като искате анти-капитализъм, пробвай опитите в Северна Корея при онзи дебелия, дето е единствен дебел от цялата нация и във Венецуела, дето нямат пари за тоалетна хартия. Малоумни червени тролове!

Blue_Hulk
Blue_Hulk

Това са само текстове!Баси уродите :doh: