Швейцарските железници бесни, защото от Apple им копирали часовника

6
30

Федералните швейцарски железници обвиниха Apple за това, че са откраднали дизайна на техния часовник, който е една от емблемите на транспортната компания. Бърза сверка между изображенията на двата часовника показва, че железничарите определено имат основание да се сърдят, съобщи Mashable.

Истината лъснала след официалното пускане на мобилната операционна система iOS 6, където швейцарският часовник заема основно място на екрана.

Дизайнът, който лепкавите пръсти на епълските програмисти са взаимствали за приложението Clock, датира от далечната 1940 година и е творение на известния швейцарски инженер и дизайнер Ханс Хилфикер. Неговият часовник е толкова популярен, че в страницата на швейцареца в свободната енциклопедия Уикипедия седи не снимка на Хилфикер, а на въпросното времеизмервателно устройство.

Правата за използване на дизайна все още принадлежат на швейцарските железници. Ръководителите на компанията нямат намерение да водят преговори с Apple, а направо ще предприемат правни действия за получаване на финансово обезщетение.

Дизайнът на Ханс Хилфикер не се използва само от швейцарските железници, но и от много други компании по света за техните продукти. Те обаче са сключили договор с носителите на правата и плащат лицензионни такси.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
djagi
djagi

Цитат:


лепкавите пръсти на епълските програмисти


:yanim:

Hip-Hop_Blond
Hip-Hop_Blond

Еми така я, не може само тях да ги „копират“ 😀

maxim4o
maxim4o

Само че Епъл са копирали 1:1 и най-вероятно ще ги осъдят, хаха

KorteZ
KorteZ

Така става когато програмистите ти нямат въобрашение крадат, но това с въображението е патен на Apple – те всичките им телефони от iPhone до iPhone са еднакви (никаква идея и развитие на дизайна).

Георги Илиев

Представяте ли си ако шефа на гнилите ябълки беше маке.
Тогава моторола нямаше да е създала мобилния телефон 😉
а Александър Бел щеше да е някой живял и умрял.

kilara
kilara

Да ги осъдят и да ги обръснат едно хубаво,ама много хубаво гадните Apple-ци нагли.