Швейцарските железници се гордеят, че точно техните часовници се използват в iOS 6

0
14

Федералните швейцарски железници (Schweizerische Bundesbahnen или SBB) промениха тона на претенциите към компания Apple, която бе заподозряна в незаконно заимстване на дизайна на часовниците, разработени от инженер Ханс Хилфикер. По-рано медиите съобщиха, че железниците са бесни, защото в iOS 6 се използва изображението на известния механизъм. Но сега от страната на банките и шоколада уверяват, че се гордеят с това.

Както отбелязват от SBB, ласкателен е фактът, че дизайнът на швейцарските часовници се използва от такава компания като Apple. Представители на железопътните линии в Швейцария също отрекоха и информацията, че ще искат от американската корпорация някаква финансова компенсация.

Въпреки това, ръководството на SBB подчерта, че от Apple са се съгласили в близко бъдеще да обсъдят ситуацията. Очевидно, става въпрос за подписване на споразумение за това как, къде, при какви обстоятелства и за колко време американците ще могат да използват изображението на часовниците в iOS.

Външният вид на известните измервателни устройства е лицензиран от компания Mondaine, която продължава да ги произвежда и сега. Някои експерти наричат тези часовници „съвършен пример за дизайн“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за