13.9 C
София

Шефове на Sony обмисляли качване на фалшиви торенти за борба с пиратството

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Ръководителите на Sony Pictures обсъждали вариант с качването на фалшиви торенти на ТВ сериали, с които да се борят с пиратското разпространение на материали в интернет.

Това личи от разкрити в мрежата имейли в резултат на скорошното хакване на сървърите на компанията.

В крайна сметка идеята била отхвърлена, тъй като политиката на Sony Pictures била категорично срещу използването на торент сайтове.

„Лично аз много харесвам идеята. За съжаление позицията на студиото е, че по никакъв начин не може да качваме каквото и да било в торенти“, пише Памела Паркър, висш служител в отдела за международното ТВ съдържание.

„Похарчихме милиони долари, за да се борим с пиратството и няма да направи добро впечатление, ако започнем да използваме същите тези торент сайтове“.

Освен това шефовете на компанията се притеснявали, че използването на торент тракери ще затрудни евентуалните дела, които музикалната индустрия би искала да заведе срещу тях.

Планът предвиждал да се качи 60-секунден тематичен клип, свързан със сериала Hannibal, на анти-пиратска тема, който да убеди хората да спрат да свалят пиратски сериали, а да ги гледат по канала AXN, който е собственост на Sony.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини