Шефът на отдел „Човешки ресурси“ в Yahoo напусна компанията

0
12

Това, което се случва напоследък в Yahoo, би могло да се опише най-добре като „пролетно почистване“ ако не бяхме в разгара на летния сезон. Но действително, новият СЕО на компанията Мариса Майър прави всичко възможно, за да отърве Yahoo от ненужния според нея товар час по-скоро. Следващата й мишена се оказа отделът по човешки ресурси.

Дългогодишният оглавяващ този отдел Дейвид Уиндли обяви, че напуска компанията по взаимно съгласие. С него е напуснал и друг пряко подчинен на него директор. Двамата са заместени от един единствен служител, също изпълнителен директор към този отдел, Кристен Робинсън. Тя ще заема този пост временно, докато се намерят други кандидати.

Анализаторите коментират, че практиките на Мариса Майър са директно привнесени от предишното й работно място – Google. Някои дори твърдят, че тя се опитва да превърне Yahoo във втора версия на Google. Подобно на изпълнителните директори в онлайн гиганта, така и тя в момента се намесва пряко при преглеждането на всяка една кандидатура за работа в Yahoo и решението дали някой ще бъде нает или не е до голяма степен нейно.

Сред някои от новоназначените служители в Yahoo са двама изпълнителни директори от Google, както и директорката от Twitter Кейти Стантън. Освен това Майър се надява, че малките компании, които Yahoo поглъща, ще налеят още нов талант в компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари