Шефът на Amazon дари $2,5 милиона в подкрепа на еднополовите бракове

1
15

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос и съпругата му МакКензи Безос дариха $2,5 милиона на фондация, защитаваща свободата на избора на брачен партньор на име Washington United for Marriage (WUM). От фондацията коментираха, че това е най-голямото дарение в историята на Съединените щати в защита на еднополовите бракове.

Благодарение на щедрото дарение на семейство Безос, сега фондацията разполага с бюджет от $5 милиона, които ще бъдат инвестирани в кампания за одобряването на Референдум 74 този ноември. Организаторите на кампанията се надяват, че с финансовата подкрепа ще успеят да се справят с противниците на еднополовите бракове, които, за тяхно нещастие, разполагат с доста дълбоки джобове и биха пръснали милиони, за да предотвратят одобряването на закона.

WUM е сдружение, в което участват организации, съюзи и бизнеси, всички обединени с една единствена цел – законът, позволяващ на двойки от какъвто и да е пол да се венчаят, да бъде одобрен в щата Вашингтон. Сдружението е сформирано през октомври 2011 година и в борда му участват единайсет лица, които представляват общо девет организации.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари