Една от най-обсъжданите компании днес, около които хайпът е повече от продуктите им – Magic Leap – остана без изпълнителен директор.

Тези дни, шефът на компанията, Рони Абовитц, сподели новината за поредния успешен цикъл на финансиране, проведен от Magic Leap. Заедно с това обаче, Абовитц разкри, че се оттегля от поста си на изпълнителен директор на Magic Leap, предава Venture Beat.

Миналата седмица се случи нещо съвсем очаквано за компанията. Така гръмогласно и скъпо рекламираните очила за допълнена реалност на Magic Leap вече официално са в историята. Компанията изоставя пазара на крайните потребители и се фокусира над това да предлага компютърната си технология за пространствено мащабиране към бизнеса и предприятията. Заедно с това, Magic Leap обявиха съкращаването на 1000 работни места и обяви събирането на $350 милиона като спасителен праг.

Както подчертава и Дийн Такахаши, оттеглянето на Абовитц от поста му не е прецедент, в който компания се разраства отвъд визията на основателя си.

„Компанията се опита да продава едновременно продукти насочени към крайния потребител и към бизнеса. Но потребителския пазар оказа съпротива на скъпия продукт на Magic Leap, който се продава за не по-малко от $2000. А поръчките, идващи от големите предприятия така и не се материализираха от една технология, която изглежда е все още в ход на разработка“, коментира Такахаши. Дали новият изпълнителен директор ще се справи със ситуацията е трудно да се прогнозира, допълва той, но изтъква ролята на Абовиц, който направи от Magic Leap компания, чиято пазарна стойност е в границите на няколко милиарда долара.

Абовитц ще остане начело на компанията до намирането на нов изпълнителен директор, а след това ще изпълнява ролята на съветник в качеството си на член на борда на Magic Leap.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари