Шефът на Snapchat дискутира инвестиции със саудитски принц

0
30

Изпълнителният директор на Snapchat Евън Шпигел е провел интересна среща с един от най-богатите хора в света – Ал-Уалид бин Талал от саудитското кралско семейство.

Богатството на принца се изчислява на 23 милиарда долара и той е мажоритарен собственик на компанията Kingdom Holding Company, която преди това е инвестирала в социалната мрежа Twitter и в банковата група Citigroup. Принцът се счита за един от най-сериозните инвеститори на планетата.

Срещата между Шпигел и Ал-Уалид бин Талал е обхващала теми от света на „политиката, бизнеса и икономиката“, както и „инвестициите на принц Ал-Уалид бин Талал в Съединените щати в качеството му на най-големия чуждестранен инвеститор там“.

Най-важното за Snapchat, разбира се, е че двамата са си говорили и за „потенциалното бъдещо бизнес сътрудничество със Snapchat“, което определено е в дневния ред на принца.

Казано просто, Snapchat търси нови инвестиции и очевидно компанията няма нищо против те да дойдат и от по-екзотични места. В момента компанията се подготвя за следващ инвестиционен кръг, който може да увеличи нейната оценка някъде на 16 до 19 милиарда долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари