13.9 C
София

Шеф на Sony Pictures се извини за гафа с Обама

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Главоболията за Sony Pictures продължават с пълна сила и тази седмица, и изглежда не се вижда как ще се успокоят нещата.

След като стана ясно, че в следствие на хакерската атака от 22-ри миналия месец освен лични данни на служителите и топ-мениджърите на компанията, в Интернет пространството са публикувани и лични данни на някои от звездите, с които студиото има договор, в Мрежата се появиха и няколко филма – някои от тях, чакащи своята премиера. Но пробивът на хакерите е засегнал толкова дълбоко системите на студиото, че GOP, които поеха отговорност за атаката, са достигнали и до вътрешните комуникации на висшите ръководители на Sony. Записите, които бяха публикувани след това се оказаха поредния нож в гърба на студиото, разкривайки една доста нелицеприятна страна на висши мениджъри на компанията.

Става дума за думите на продуцент от студиото, който определя Анджелина Джоли като разглезена и лишена от талант, а освен това се публикува и размяната на расистки „шеги“ за американския президент Барак Обама.

Въпросните „шеги“ се разменят между Ейми Паскал, съ-председател на студиото и Скот Рудин (продуцирал филми, като „Няма място за старите кучета“, „Ще се лее кръв“, „Социалната мрежа“, „Шоуто на Труман“, „Манджурският кандидат“ и др.). Паскал се обръща към Рудин със съвет какво да пита Обама на предстоящата среща, организирана по повод на „някаква тъпа кампания по набиране на средства“.

„Дали иска да финансира някой филм?“, пише Рудин.

„Съмнявам се, че ще го направи. Да го питам ли харесал ли му е „Джанго“?“, пише в отговор Паскал, визирайки известния филм на Куентин Тарантино, чиито главен герой е освободил се от робство чернокож. „12 години“, отвръща Рудин, имайки предвид, разбира се драмата „12 години в робство“ („12 Years a Slave“). Паскал на свой ред продължава с шегите, подхвърляйки: „Или „Икономът“ („The Butler“)“, отново лента, чиито централна фигура е чернокож – служил на няколко поколения президенти в Белия дом.

Паскал се появи в общественото пространство в четвъртък да изкаже нещо като извинение, заявявайки, че съдържанието на нейните имейли е било нетактично и неподходящо, но те не отразявали истинското й лице. Рудин от своя страна, даже и не е намерил за нужно да отговаря на медиите относно подхвърлените расистки забележки или определението за Джоли, като „разглезена и лишена от талант“.

„Не възнамерявам да руша кариерата си заради едно разглезено хлапе с почти никакъв талант, което отказва да се захване с това (визирайки вероятно работата по предстоящия филм „Клеопатра“ с участието на Джоли) вече година и половина, само за да има възможността да режисира свой филм“, са думите на Родин, които засягат Анджелина Джоли. „Тя е „еднодневка“ и знаменитост на деня… НЯМА, каквато и да е връзка с някоя от истинските филмови звезди… и иска от нас да се подчиняваме на това детинско, безотговорно и некоректно поведение“, пише Рудин в своя кореспонденция. Рудин, между другото е продуцент на номинирания за шест „Оскар“-а филм Moneyball, чиято звезда е съпруга на Джоли Брад Пит.

Междувременно, тези дни се появи пореден довод, който посочва като източник на атаката Северна Корея. Поводът за това вероятно е била появата на „Интервюто“, екшън-комедия, разказваща за подготвяното покушение на севернокрейския лидер Ким Чен Ун от страна на ЦРУ. Хакерите отговорни за атаката, споделят в Мрежата, че пробивът е осъществен в следствие от решението на студиото да не изпълни исканията на GOP (предполага се, че те са били да спрат от излизане „Интервюто“), като по този начин са застрашили мира в далекоизточния азиатски регион. Все още обаче някои специалисти не прибързват със заключението за източника на атаката.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини