Шеф по сигурността на Apple е разменял iPad-и срещу разрешителни за носене на оръжие

0
511

Служител на ръководен пост от отдела по сигурността на Apple е обвинен в даване на подкуп във веществена форма в замяна на издаване на няколко разрешителни за скрито носене на оръжия от служителите на Apple.

Томас Мойер, ръководител по глобалната сигурност на Apple, бе обвинен миналата седмица, че е предложил да дари около 200 броя iPad устройства на шерифския офис на окръг Санта Клара в замяна на разрешителните. Обвинението срещу него беше повдигнато миналата седмица като част от двугодишно разследване на корупцията в шерифския офис в Санта Клара, както съобщи вчера окръжния прокурор на окръга. Предполага се, че Мойер се е съгласил да дари 200 таблета на Apple, които се оценяват на пазарна стойност от 70 000 щатски долара, на шерифската служба в замяна на издаване на четири разрешения за носене на оръжие на служители на Apple, които в миналото са били задържани, респективно на което са изгубили своите законни разрешителни.

Сделката е сключена през август 2019 г., когато служителите на шерифския отдел, участващи в схемата, научават за разследването за окръжния прокурор за скритите разрешителни за носене на оръжие, съобщават от офиса на прокуратурата.

В схемата са обвинени и подшерифите на Санта Клара Рик Сун и капитан Джеймс Дженсън, които са признали, че са приели подкупите, според доклана на прокуратурата.

Седалището на Apple също се намира в окръг Санта Клара, в сърцето на Силициевата долина.

Адвокатът на Мойер настоява за неговата невинност по обвинението и заявява, че клиентът му е „изкупителна жертва“ на ожесточен публичен конфликт между шерифите и прокуратурата.

„Той не е направил нищо лошо и е действал с най-голяма почтеност през цялата си кариера. Н есе съмняваме, че ще бъде оправдан по делото“, заяви в изявление адвокатът на Мойер Ед Суонсън.

Сигурността се превърна в ключов въпрос за технологичните компании през последните няколко години, тъй като заплахите за сигурността привлякоха по-голямо внимание в широката общественост, заедно със заплахите от насилие. През 2018 г. заподозряна жена стрелец откри огън по служители в централата на YouTube в близкия Сан Бруно, ранявайки трима служители, преди да отнеме живота си.

По-рано тази година беше издадена временна мярка за неотклонение на мъж от Сан Франциско, който се е появил в дома на Тим Кук с бутилка шампанско и цветя и е влязъл в собствеността на изпълнителния директор на Apple без разрешение и е отправил заплахи към него.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари