Шотландия бори алкохолизма при жените със специален софтуер

0
43

Шотландското правителство иска да намали количеството алкохол, което приемат местните жени и за целта пусна специално софтуерно приложение. То може да покаже нагледно какви поражения върху лицата нанася ежедневната злоупотреба с алкохолни напитки, съобщи Digital Trends.

Всъщност алкохолът вреди повече на черния дроб, отколкото на лицето, но увреждането на вътрешни органи по-трудно може да бъде използвано като аргумент в подобна кампания. Затова властите са заложили на суетността, за да онагледят щетите, които нанася алкохолът върху здравето.

Приложението Drinking Mirror работи със снимки и притежава алгоритми, които симулират промените, случващи се с тялото на закоравелите пияници.

За да изпробва програмата човек първо трябва да си направи снимка и да я въведе в базата с данни. След това приложението задава няколко въпроса, чрез които се установява колко тежка е зависимостта към алкохола на потребителя. Накрая Drinking Mirror извежда резултата, който би трябвало да стресне жените, показвайки им какво ги чака след години, ако продължат да си пийват стабилно.

Интересна подробност от кампанията е, че тя е насочена само към жените. В сайта на правителството дори не се споменава за някакъв проблем с мъжкото пиянство, което подсказва, че може би шотландците не пият алкохол, но надали.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари