Шофьорите, които чатят ще бъдат глобявани от ИИ в Австралия

1
497

В Австралия бяха активирани камери на базата на Изкуствен интелект (Al), способни да засичат шофьори, които използват незаконно мобилните си телефони, докато управляват моторни превозни средства.

Камерите бяха пуснати от New South Wales (NSW) Transport на 1 декември.

Шофьорите, забелязани от AI през първите три месеца на употреба, ще получат предупредително писмо, но след това могат да бъдат санкционирани с парични глоби.

При полеви тест на инструмента през първата половина на 2019 г., с помощта на инструмента успешно са били засечени над 1000 шофьори, които незаконно са говорели, чатели или използвали по друг начин телефоните си.

„Някои хора не са наясно кога е законно да използват мобилните си устройства в съответствие със закона, без да представляват риск за пътната обстановка и транспорта. Ако смятат, че могат да продължават да поставят себе си и останалите участници в движението на пътя в риск, то те са в сериозно заблуждение, заяви Андрей Констанс, министър на пътищата и транспорта на Австралия.

Монтирането на камерите започна от Нов Южен Уелс (NWS), частна компания, спечелила обществената поръчка на 1 декември.

Както вече стана ясно, официално в закона е разписано, че в първите три месеца от работата на инструмента, шофьорите, заснети да използват неправилно мобилните си устройства при шофиране, ще бъдат предупреждавани писмено, а след това ще започне налагането на глоби.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари