Щатската полиция се обръща към Alexa за помощ в разкриването на убийство

2
775

Не за първи път полицията в САЩ се надява дигиталният асистент Alexa да помогне за изчистването на неяснотите около смъртен случай.

Жертвата е Silvia Galva, на 32 години. Нейният приятел, 43-годишен мъж на име Reechard Crespo, твърди, че смъртта е в резултат на инцидент. Двамата се скарали и започнали да се блъскат. Crespo искал да я издърпа от леглото си, но тя хванала копие с дълго острие, търсейки упора. Копието се счупило и се забило в гърдите ѝ. Мъжът го издърпал в опит да я спаси, но в крайна сметка тя умира.

Според Sun Sentinel, полицията се е сдобила със съдебна заповед да прегледа всичко, което е записано на двете Alexa устройства в апартамента.

„Имаме основание да смятаме, че можем да открием доказателства на сървъра, който съхранява записите от Alexa. Те може да са обхванали нападението над жената“, мотивират решението си от полицията.

Amazon казва, че устройствата не записват нищо, освен ако не чуят събуждащата дума “Alexa”. Шансовете да се открие нещо в тях не са големи. В крайна сметка на полицията са предадени няколко записа. Нито компанията, нито полицията разкриват какво се съдържа в тях.

„В момента сме в процес на анализиране на информацията, която ни беше изпратена.“, казва сержант Pedro Abut, който е говорител на полицията в Hallandale Beach.

Заподозреният в момента е на свобода под гаранция от 65 хиляди долара.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Тези копия не трябва ли да се съхраняват в сейф прии другите оръжия?

Разум
Разум

Вкарайте си този spyware в къщата и после се чудете как ще се измъквате, като се наложи да трупясате жената 😀