Щатските военноморски сили ще сложат край на използването на екрани с докосване. Ще се върнат към използването на физически уреди за контрол на своите Разрушители. Информацията е на USNI News. От следващото лято, корабите DDG-51 Destroyer ще имат механични системи за контрол.

Армията взима решението в резултат на няколко фатални инцидента с този клас кораби – от 2017-та година.

През юни месец тогава, 7 моряци умират след като USS Fitzgerald се сблъсква с MV ACX Crystal – контейнерен кораб. През август, 10 моряци умират когато USS John S McCain удря друг контейнерен кораб – Alnic Mc.

На 5 август същата година се появява доклад на Националния съвет за безопасност на транспорта по отношение на втория инцидент. Като вероятна причина е посочена липсата на достатъчен надзор от страна на екипажа. Системите за ускорение и завиване, които са с тъчскрийн, също получават критики.

Един от моряците получава команда да прехвърли контрола върху скоростта на друго работно място. В същото време обаче се прехвърля и контрола над завиването. Системата е била в режим, който не попречва на това да се случи.

Това е предупреждение, което автомобилната индустрия може да вземе предвид. Тъчскрийн панелите проникват все по-дълбоко в системите за информация и забавление на автомобилите. Напоследък това се забелязва най-силно при Tesla. Самите потребители искат още и още технология в колата си.

Истината обаче е, че екраните с докосване са лоша идея за водача, който се предполага, че трябва да гледа пътя, а не да търси икони и слайдъри по екрана.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Скоро в автомобили ще трябва да спреш, докато намериш някое меню на екрана.

Dave
Dave

Или просто да пуснеш автопилота ако чак толкова имаш да търсиш.

Георги Илиев

А ако тъча откаже какво ще пуснеш? Най-вероятно камикадзе режим.
Ами ако тъча почне да реагира на грешно място при натиск?

пипи
пипи

Да да на крив такова морето му пречи

sameman
sameman

Дано скоро да изчезне тази тъпа мода!