Щатски съд: Тръмп не може да блокира хора в Twitter

6
911

Щатски апелативен съд се произнесе, че Доналд Тръмп не може да блокира хора в Twitter. Ако ограничи правото на някой потребител да вижда неговите публикации и да му пише, той нарушава правата му от Първата поправка на Конституцията на САЩ.

Конституцията не позволява на президента да изключва хора от отворен онлайн диалог, просто защото изразяват мнения, с които той не е съгласен, поясняват от Independent.

Президентът и доста хора от неговата администрация са обект на съдебно преследване.  Потребители на социалната мрежа искат да ги осъдят, защото са блокирани и не могат да виждат техните профили. Ищците използват аргумента, че акаунтите на тези политици в Twitter са публичен форум. Нямат право да забраняват достъпа им до него.

Съдии от едно от апелативните съдилища на САЩ се съгласяват с това и забраняват на Тръмп да блокира хора.

В решението обаче става ясно, че не е разгледано дали политиците имат право да блокират хора чрез личните си акаунти. Не е взето предвид и до колко Първата поправка може да се приложи към технологията и социалните мрежи, заради начина, по който те контролират платформите си.

Най-важното обаче остава, че един политик в САЩ, който използва профил, за да информира обществеността за работата си, няма право да ограничава достъпа на хората, с които не е съгласен.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
иБаси
иБаси

Тепърва ще му набиват канчето на палячото президент и на „местна почва“, не само на международната.

НАДЕЖДАТА Е В ДЕЙСТВИЕТО, СИЛАТА Е В ТЕБ
НАДЕЖДАТА Е В ДЕЙСТВИЕТО, СИЛАТА Е В ТЕБ

За да върнем неконосерваторите и неолибералите на власт, да стане война в Иран, Косово да активира клетките на пренесените войници и в Украйна да се активизират военните милиции ли? За да се активизира радикалната глобализация и Инстанбулската конвенция да звучи като писмо до Дядо Коледа в сравнение с транс-джендър идеите, които глобалистки ООН нарежда чрез своята скрита власт на държавите по света? За да имаме Европейски съединени щати с отворени пазари към ГМО продуктите във фармацевтиката и храните на САЩ ли? За да се подчиним технологично на Китай, който създава най-голямата технологична шпионска мрежа в света ли? За да приложим… Виж още »

Мирослав
Мирослав

Да го наковат този бозав нерез!
Американският президент има огромна, но не без гранична власт. Лошо става обаче ако някой първоинстинктен като Тръмп се докопа до нея.

Попо най
Попо най

Що за глупости, американският президент е ограничен от останалите власти за разлика от кирайските, руските и повечето от латиноамериканските държавни глави.

Corleone
Corleone

Може, може, и още как…. Тръмп направо им плю в сурата на левандурите :)))

Dave
Dave

Да го накарт да си отвори и фейсбук акаунт и да си пуска обядите там на сникми и филмчета. Всяка чиния в отделна снимка! Това правят всички съвременни хора все пак!