Ще дават по телевизията състезание с дронове

0
22

Надпревара с дронове влиза в ефира на Евроспорт от ноември

drones-1
Евроспорт ще бъде ексклузивният телевизионен партньор на DR1 Racing – световният лидер в провеждането на състезания с дронове. Обявеното днес споразумение е резултат от стремежа на Евроспорт да предложи на своите потребители иновативно и интересно спортно съдържание.
Състезанията с дронове, при които участниците управляват от разстояние летателните тела, са допълнение към нарастващите усилия на Евроспорт да привлече широк демографски кръг от потребители, катo покаже най-иновативните спортове на всичките си платформи.

Първият епизод на DR1 Invitational ще се излъчи по Евроспорт на 8-и ноември, вторник, точно в полунощ. Освен него, през следващата година Евроспорт ще излъчи още три допълнителни състезания – надпреварата DR1 Champions Series, гостуваща дебютно в емблематични градове по света през 2017, както и състезанията DR1 Micro Series. Eurosport.com, най-посещаваният уебсайт в Европа, ще предостави на потребителите възможност за достъп до допълнително видео съдържание, програми и интервюта с някои от най-талантливите дрон състезатели в света.
В състезанията участие ще вземат водещи световни пилоти като американеца Томи Табаджа, британеца Люк Банистър и австралиеца Чаз Новак. В събитията от календара на DR1 Champion Series ще участват елитни отбори, утвърдени в дроновите състезания. Те ще премерят сили в някои от горещите точки на света, за да отличат един световен шампион.

drones-2

„Евроспорт непрекъснато се стреми да предлага иновативни технотогии, било то под формата на виртуална реалност или чрез отразяване на най-новите спортове. Така каналът се превръща в двигател, който провокира феновете да се потопят в спортния свят. Впечатляваща е непрекъснато растящата популярност на oнлайн базираните спортове и начинът, по който DR1 комбинира традиционната спортна природа с тях, създавайки един страхотен нов модел.“, коментира Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.
„Развълнувани сме, че ще предоставим на зрителите на Евроспорт възможност да следят един спорт, който обединява в себе си Formula 1, NASCAR и eGaming”, сподели Брад Фоксховън, изпълнителен директор на DR1. „Евроспорт ни показа не само големия си апетит  към излъчването на състезания с дронове в традиционните си канали, но и стремежът да направи спорта популярен чрез своите социални и дигитални платформи. Възможностите на дроновото надбягване от гледна точка на иновации и представяне са неизчерпаеми“, добави още той.

Повече информация за DR1 Racing можете да намерите тук: http://dr1racing.tv/

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за