Ще дойде ли Netflix в България?

2
31

Вече на няколко пъти съобщаваме новини около масираната експанзия извън САЩ, която планира доставчикът на поточно видео Netflix. Благодарение на услугите, които предлага компанията, срещу малка такса абонатите могат да гледат богата гама от телевизионна и филмова продукция съвсем легално, тъй като всички лицензи и права са предварително платени. Логично е да очакваме в близко бъдеще услугите на Netflix да станат достъпни и в България, тъй като страната ни е член на Европейския съюз, а Netflix вече заявиха намеренията си да навлязат в някои страни от него.

Но какво толкова може да предложи Netflix, което не е достъпно в момента чрез системите за обмен на файлове между потребителите? На първо място трябва да се отбележи, че услугата е напълно легална, докато безплатните системи, които са популярни у нас са, най-малкото, със съмнителни правомощия да извършват дейността си. Разбира се, законността е едно от последните неща, които интересуват потребителите както в България, така и по света и това е напълно нормално. Феноменалната популярност на Netflix в Съединените щати се дължи главно на ниската цена и богатата гама от услуги, които в комбинация лишават от смисъл използването на пиратски похвати.

Само за осем долара на месец един абонат на Netflix може да получи неограничен достъп до огромна база с филми и телевизионни програми, които може да гледа на компютъра си или директно на телевизора с помощта на специално устройство или игрална конзола, поддържаща услугата. Рекламите са премахнати и програмите могат да бъдат слагани на пауза и възобновявани според желанието на зрителя.

Netflix вече стартира разширението на своите услуги извън САЩ и последната държава, която се включи е Бразилия. Предстои и скорошно включване на още 43 държави от Латинска Америка и Карибите. След това на дневен ред идва Европа.

За днес е планиран стартът на Netflix в Аржентина, Уругвай и Парагвай. Цената на услугите в последните две държави ще бъде същата каквато е в САЩ – 8 долара. Утре към видеоуслугата ще бъдат включени Чили и Боливия. На девети септември идва ред на Колумбия, Перу, Венецуела и Еквадор. Три дни след това Netflix тръгва в Мексико и региона на Карибите.

Бавното разширение на Netflix се обяснява с нуждата да се сключват отделни договори за правата върху съдържанието за всяка една държава. Освен това, отнема доста време да се подсигури, че повечето програми са преведени на езика, който говорят хората от съответната страна.

За популярността на този модел на работа най-добре говори фактът, че Netflix е един от основните консуматори на интернет трафик в САЩ.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vencoi
vencoi

DOMAIN NAME: netflix.bg requested on: 20/08/2010 processed from: 20/08/2010 activated on: 27/08/2010 expires at: 20/08/2012 registration status: Registered REGISTRANT: MarkMonitor International Ltd. 22-26 Albert Embankment London, SE1 7TJ UNITED KINGDOM ADMINISTRATIVE CONTACT: Desi Dimitrova [email protected] 100 Winchester Circle Los Gatos, CA95032 UNITED STATES tel:+1 4085403700 fax: NIC handle: DD113497 TECHNICAL CONTACT(S): ccops Admin [email protected] MarkMonitor 10400 Overland Rd. Boise, PMB 155 UNITED STATES tel:+12083895740 fax: NIC handle: CA131679 Domain Administrator [email protected] Netflix Inc. 100 Winchester Circle Los Gatos, CA95032 UNITED STATES tel:+1 4085403700 fax: NIC handle: DA113498 NAME SERVER INFORMATION: ns1.netflix.com ns2.netflix.com DNSSEC: Inactive

angelovarna
angelovarna

Чудесна услуга е! Дано скоро и ние да имаме удоволствието да я използваме в България!