Ще започне продажбата на мобилни устройства с предварително инсталиран Microsoft Office

0
36

Microsoft официално съобщи, че пакетът Microsoft Office предварително ще се инсталира в мобилните устройства на 20 големи производителя на таблети и смартфони, работещи под управлението на ОС Android, включително LG и Sony.

 

Към стандартния офис-пакет – Word, Excel и PowerPoint, ще бъдат добавени още Skype, OneNote и OneDrive. Microsoft счита, че тези програми ще осигурят на Android-потребителите по-комфортно взаимодействие с екосферата на Microsoft. Корпоративният вицепрезидент на Microsoft Ник Паркър уточни, че първото устройство с този софтуер ще бъде новият таблет на LG, а по-късно, Microsoft Office ще започне да се разпространява като допълнение към ОС Android. Вече са сключени предварителни споразумения за предварително инсталиране на офис-пакета с всички големи участници в Open Handset Alliance, засега с изключение на китайските компании Huawei, Lenovo, Xiaomi и ZTE.

Финансовите параметри на сделката все още не са известни, но Google задължава своите партньори да включват във фърмуера собствения офис-пакет Drive, който е едновременно и облачно файлово хранилище и приложението Hangouts, което се очаква да стане алтернатива на Skype.

Навярно всички тези програми ще са полезни за много потребители, но се задълбочава проблема, който вече е известен под името bloatware (пълнеж) – раздуване на системната памет с приложения, които не могат да се премахнат, както и дублирането на еднакви функции от няколко програми.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари